Pogledali smo trailer o životu Davida Bowieja i jedva čekamo film
Pogledali smo trailer o životu Davida Bowieja i jedva čekamo film

Pogledali smo trailer o životu Davida
Bowieja i jedva čekamo film

Prije šest godina napustila nas je glazbena legenda, genij i pop ikona David Bowie. Ova je vijest šokirala sve ljubitelje lika i djela ovog glazbenika koji je preminuo u 69. godini nakon 18 mjeseci borbe s rakom, a sada ćemo imati prilike pogledati i film o životu Davida Bowieja.

Odlazak legende posebnog stila

Jedan od najutjecajnijih glazbenika svih vremena i legenda koja je obilježila generacije, ostavio je trag mnogim zapaženim projektima. Od albuma The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, zapaženim filmskih uloga, pa sve do posljednjeg, 25. albuma koji je objavljen na njegov 69. rođendan.

Pravim imenom David Robert Jones nesumnjivo je bio veliki umjetnik i genijalac koji neće nikada biti zaboravljen. Tome u prilog ide i činjenica da ćemo šest godina nakon njegove smrti imati priliku zaviriti u njegov život.

Film sadrži dosad neobjavljene snimke iz osobne arhive

Nakon teasera objavljenog u svibnju, stigao je i službeni trailer za film o životu Davida Bowieja Moonage Daydream redatelja Bretta Morgena. Nadolazeći film koji opisuje život i ekscentričnu osobnost pokojnog glazbenika premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2022, a na filmska platna stiže u petak, 16. rujna.

Ova filmska poslastica u kojoj će uživati svi obožavatelji ove glazbene ikone sadrži neobjavljene 35 mm i 16 mm snimke iz njegove osobne arhive, a ujedno je i prvi filmski projekt koji je službeno odobrila obitelj pokojnog glazbenika. Morgen je želio prikazati kreativno i glazbeno te duhovno putovanje Bowieja te mu je za cijeli projekt trebalo gotovo dvije godine da prikupi i istraži arhivske zapise i snimke.

I dok nestrpljivo iščekujemo film o životu Davida Bowieja, u nastavku pogledajte najzanimljivije isječke.

Foto: Instagram, Youtube

Učitati još
Zatvori