Svatko mora odabrati – nova sezona serije House of the Dragon stiže u lipnju
Svatko mora odabrati – nova sezona serije House of the Dragon stiže u lipnju

Svatko mora odabrati – nova sezona serije House of the Dragon stiže u lipnju

Serija House of the Dragon, u domaćem prijevodu znana i kao Zmajeva kuća, vraća se na male ekrane.

Novih osam epizoda prednastavka megauspješne Igre prijestolja trebalo bi stići na platformu HBO Max u ljetnim mjesecima 2024. godine, a službena vijest potvrđena je najavnim videom koji vam donosimo na kraju članka. Najnovije informacije otkrivaju kako će se to desiti 17. lipnja.

House of Dragon
House of the Dragon

Podsjetimo, serija se temelji na knjizi Georgea R. R. Martina Vatra i krv, koja je opisana kao povijest kraljeva Targaryena. Naslovljena je prema geslu te plemićke loze i zbiva se tristo godina prije događaja opisanih u serijalu Pjesma Leda i Vatre, na kojem je temeljena Igra prijestolja.

U najavi je istaknuto sljedeće: Westeros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog vijeća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Rhaenyru. Budući da svaka strana vjeruje u svoje zakonito mjesto na Željeznom prijestolju, zeleni i crni trailer odražavaju te dvije perspektive u odvojenim, ali komplementarnim polovicama iste priče. Gledatelji će morati odabrati kojoj strani kuće Targeryjan pripadaju dok se u drugoj sezoni kraljevstvo raspada.

House of the Dragon

Premijera prve sezone serije House of the Dragon privukla je gotovo 10 milijuna gledatelja, postavši najuspješnija premijera jedne serije na HBO Max platformi.

U međuvremenu je stekla i niz pozitivnih komentara, koje se ogledaju u visokim ocjenama na relevantnim stranicama za recenziranje (publika je ipak bila malo stroža od kritike). Seriju možete pratiti ovdje.

House of the Dragon
House of the Dragon

Kada je gledanje serije House of the Dragon u pitanju, predzadnje nije nužno. U novoj seriji uživati mogu i oni koji do sada nisu pogledali Igru prijestolja. Budući da je riječ o prednastavku smještenom dvjestotinjak godina ranije, serije ne dijele likove.

Također, za razliku od originalne serije koja je u fokusu imala različite obitelji, ova u središtu interesa ima isključivo kraljevsku obitelj Targaryen.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori