Ovo je serija za vječne tinejdžere. Zašto svi gledaju Heartbreak High?
Ovo je serija za vječne tinejdžere. Zašto svi gledaju Heartbreak High?

Ovo je serija za vječne tinejdžere. Zašto
svi gledaju Heartbreak High?

Nakon što je prošle godine emitirana posljednja epizoda Netflixove serije Sex Education, u mnogima je nastala praznina. Sex Education bila je jedna od rijetkih serija koja je tako dobro prikazivala srednjoškolsko iskustvo. Već smo popisali najbolje serije koje vam se mogu svidjeti ako ste voljeli ovu Netflixovu uspješnicu, no izgleda kako su svu već pronašli svoju zamjenu. Riječ je o seriji australskoj seriji Heartbreak High. Evo zašto je svi gledaju.

Heartbreak High

O čemu je riječ?

Heartbreak High započinje s dvjema prijateljicama – Amerie i Harper koje naprave ‘Incest Map’, kartu koja odgovara na pitanja tko je u koga zaljubljen, tko se s kim seksao, tko je koga prevario od kolega njihove Hartley srednje škole. Kada se ta karta misteriozno otkrije, Amerie preuzme svu odgovornost te postane društveni outcast u školi. Harper se u međuvremenu ne želi više družiti s njom, te baš kao i mi, ni Amerie ne zna razlog. Sve to započne sezonu ljubavnih zavrzlama, trokuta i drama.

Serija je zapravo remake istoimene serije iz 1994. godine, no premisa je drugačija. Ono što publiku privlači kod ove verzije je kompleksnost likova koji se s vremenom otkrivaju sve više i više. Nova prijateljstva nastaju, neka stara prestaju, a djela imaju posljedice. Sve to odlično je prikazano u Heartbreak High.

Heartbreak High

Druga sezona jedna od najgledanijih

Nakon uspješne prve sezone, nedavno je izašla i druga koja se trenutno smjestila među deset najgledanijih naslova na Netflixu u Hrvatskoj. Što to ima privlačno u teen serijama poput Sex Educationa i Heartbreak High da ih obožavaju i starije generacije? Možda je riječ o nostalgičnom vraćanju u svoje djetinjstvo ili o tome da su likovi toliko dobro napisani da se ne možete ni oduprijeti, a da ih ne bingeate. Takve naizgled lagane teme o vezama, prijateljstvima i seksu, često su i najpopularnije među širom publikom, stoga nije ni čudno da sada svi gledaju i Heartbreak High.

Za one koji seriju još nisu pogledali, nećemo spoilati. Samo ćemo reći da je možete bingeati na Netflixu, a u nastavku donosimo i najavu druge sezone.

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori