Ovo su najlošiji filmovi koje, moramo priznati, obožavamo gledati
Ovo su najlošiji filmovi koje, moramo priznati, obožavamo gledati

Ovo su najlošiji filmovi koje, moramo
priznati, obožavamo gledati

Nije lako snimiti odličan i originalan film, stoga ekstra cijenimo kada pogledamo neki koji nas oduševi. Filmovi se snimaju već preko 100 godina i nisu svi toliko odlični. Tih stotinu godina iznjedrilo je neka remek-djela, ali i one filmove koji su toliko loši da su zapravo dobri. Uz neke smo odrasli gledajući ih kao mali na televiziji te iako su poprilično loši, obožavamo ih gledati. Ovo su naši najdraži guilty pleasure filmovi.

guilty pleasure filmovi

The Room

Listu naravno ne možemo započeti bez da spomenemo službeno ‘najboji najgori film svih vremena’. Riječ je o kultnom filmu The Room kojeg je napravio misteriozni Tommy Wiseau. Kažemo misteriozni jer se o njemu ništa ne zna. Ima čudan naglasak, nema pozadinu u showbizzu, nitko ne zna odakle mu novaca da sam napravi film (sve je sam financirao) niti koliko ima godina. Tommy je The Room napravio sa željom da završi na Oscarima. No njegova deluzija dovela je do toga da film ipak stekne svoj following. Naime, u filmu on glumi glavnog lika Johnnyja kojemu se savršen život okrene naglavačke kada sazna da ga njegova zaručnica vara s njegovim najboljim prijateljem.

Bit ćemo realni, o The Room bismo mogli napisati cijelu disertaciju, jedan dio članka jednostavno nije dovoljan za opisati ovaj fenomen. Tommy ga je inicijalno predstavljao kao dramu, no kada je vidio da ljudi u kinima umiru od smijeha, okrenuo je ploču i promovirao ga kao komediju. Film je toliko užasno amaterski odglumljen i snimljen da nasuprot njega Krv nije voda izgleda kao The Bear. Ipak, obožavamo ga.

guilty pleasure filmovi

Fired Up!

Kada je riječ o lošim filmova koje obožavamo, to su većinom komedije ranih 2000-tih. Jedna od njih je i Fired Up! Riječ je o filmu koji prati dva najpopularnija dečka u srednjoj školi koji odluče umjesto nogometnog kampa, otići u kamp za navijačice. Sve, naravno zbog cura. No, njihov plan da se spetljaju sa što više navijačica, poprimi drugačiji ton kad se jedan od njih zaljubi. Fired Up! je klasična 2000s komedija koja će vas nasmijati koliko je glupa, ali nemoguće je ne voljeti je.

guilty pleasure filmovi

Showgirls

Još jedan film koji je neuspješno pokušao biti ozbiljan je i Showgirls. Film iz 90-ih nije prvotno bio namijenjen kao satira, no s vremenom su ga filmofili tako nazivali zbog svoje loše glume, čudnih i nepotrebnih golih scena te besmislene i nelogične radnje. Radnja prati tajanstvenu mladu ženu Naomi Malone koja autostopira u Las Vegas, u Nevadi, i počinje raditi kao plesačica u striptiz klubu te kreće na put do vrha vegaških plesačica. Iako je toliko loš, nekako priraste srcu. Jedina dobra stvar filma su raskošni outfiti i make up zbog kojih je film često opisivan rečenicom ‘Showgirls walked so that Euphoria could run‘.

guilty pleasure filmovi

Gigli

Nemoguće da kao dijete niste na televiziji barem jednom gledali Gigli, romantičnu krimi-komediju na kojoj su se upoznali sadašnji supružnici Jennifer Lopez i Ben Affleck. Film prati Larryja Giglia koji je dobio zadatak da otme brata istaknutog okružnog tužitelja. Žena, poznata samo kao Ricki je onda poslana da bude s njim kako ne bi zabrljao posao. Naravno, tenzije se rađaju i njih dvoje stupe u vezu. Gigli je ni više ni manje nego jedan od onih besmislenih rom-comova kojemu nije teško pronaći mane, no ne zanimaju nas. Jedva čekamo da ga opet repriziraju na televiziji.

guilty pleasure filmovi

Anaconda

Kada se Jennifer Lopez pojavi u filmu, rijetko kad to znači da je on dobar, no često postane jedan od onih kultnih loših filmova. To je slučaj i s filmom Anaconda u kojem se J.Lo pridružuje i Ice Cube. Oni su dio filmske ekipe National Geographica koji putuju Amazonom kada ih ludi lovac uzme kao taoce kako bi na njih namamio ogromnu zmiju anakondu. Ono što uslijedi je napeta borba sa zmijom. Svi koji su gledali film znaju da je loš, no kada shvatite da ne gledate ozbiljni film, postane zabavno. Osim J.Lo i Ice Cubea, pojavljuju se i Jon Voight, Owen Wilson i Danny Trejo.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori