Filmski maraton: Keanu Reeves
Filmski maraton: Keanu Reeves

Filmski maraton: Keanu Reeves

Veliki humanitarac i dobri duh Hollywooda, kako ga neki još nazivaju, kanadski glumac Keanu Reeves rođen je u Libanonu. S glumom se počeo baviti u ranoj dobi od devet godina, a sa samo 15 godina odlučio je da to postane njegova karijera. Ovaj je glumac i redatelj tijekom svoje karijere osvojio mnoštvo nagrada. Moramo priznati da je on jedan od onih glumaca koji ima kvalitetu i karakter koji jednostavno zaslužuju i ono najvažnije priznanje Akademije – Oscar.

Samozatajni Kanađanin odlučio se držati podalje od očiju javnosti, a suradnici ga nerijetko opisuju kao nevjerojatno marljivog, što se nesumnjivo vidi i na ekranima. Od velikog broja uloga, donosimo 10 najboljih filmova Keanua Reevesa.

John Wick 4

Matrix – filmska franšiza 

Matrix je znanstvenofantastični akcijski film u četiri nastavka. Serijal uključuje cyberpunk priču koja sadrži referencije na mnogobrojne filozofske i religijske ideje. Keanu Reeves glumi glavnog protagonista po imenu Neo. On je računalni haker kojeg neznanka odvede u zastrašujuće podzemlje. Tamo otkriva šokantnu istinu – život koji poznaje prijevara je zle cyber-inteligencije.

IMDB

Point Break, Pakleni val 

Ako ste željni akcije i brze radnje, ovaj je film idealni izbor. U akcijskom trileru iz 1991. Point Break Reeves glumi agenta FBI-a, Johnnyja Utaha, koji ide na tajni zadatak te se pretvara da je surfer kako bi uhvatio skupinu pljačkaša banaka. U filmu glume i Gary Busey te pokojni Patrick Swayze.

Pakleni val
IMDB

Speed, Brzina

Keanu Reeves i Sandra Bullock u Brzini zrače nevjerojatnom kemijom. Film je to koji ih je lansirao među zvijezde. Ona je Annie, obična djevojka iz susjedstva koja se u kriznoj situaciji pretvara u sposobnu i neodoljivu heroinu koja zrači seksipilom i duhovitošću. Zarobljena u autobusu u kojem je postavljena bomba u suradnji s policajcem kojeg igra Reeves zajedno pokušavaju spasiti putnike od velike opasnosti.

Ovaj film označio je prekretnicu u karijeri Keanu Reevesa. Uloga Jacka Travena Reevesu je otvorila vrata najuspješnijeg razdoblja u karijeri – uloge Nea u Matrixu koja mu je donijela svjetsku popularnost. Moramo priznati da nam ovaj akcijski triler prožet elementima romantike i humora jednostavno ne može dosaditi.

Brzina
IMDB

John Wick – filmska franšiza

John Wick je akcijski triler, odnosno filmska franšiza u tri nastavka. Svi zaljubljenici u ovu franšizu jedva su dočekali 4. nastavak. Radnja se vrti oko protagonista plaćenog ubojice Johna Wicka (Keanu Reeves) koji je umirovljeni. Međutim, nakon što su mu oduzeli sve što mu je ostalo u životu, kreće s osvetom i podsjeća zašto je opasan.

John Wick
IMDB
IMDB

Constantine

Egzorcist i demonolog za nadnaravno John Constantine pomaže policajki Angeli Dobson dokazati da smrt njezine sestre nije samoubojstvo, već nešto više. Tijekom istrage, Constantine biva upleten u nadnaravnu zavjeru koja uključuje i anđeoske i demonske sile

Constantine film
IMDB

The Lake House, Kuća na jezeru

Ova romantična drama s elementima fantastike idealan je odabir za opuštanje u subotu navečer uz kokice. I u ovom su filmu snage ponovo udružili Sandra Bullock i Keanu Reeves te potvrdili kako kemija i suradnja između kolega ima važnu ulogu.

Dr.Kate Foster (Sandra Bullock) 2006. godine odlazi u grad i ostavlja poruku za idućeg stanara u poštanskom sandučiću. U pismu zamoli da joj prosljeđuje poštu i upozori ga na otiske šapa kod ulaznih vrata koji su već bili ondje kad se ona doselila.

Idući stanar Alex Wyler (Keanu Reeves), darovit, ali frustriran arhitekt nalazi kuću u lošem stanju. Kuću je izgradio Alexov otac, poznati arhitekt koji se stjecanjem slave otuđio od obitelji. Alex u kući osjeća mir te počinje raditi na renovaciji. U početku ne primjećuje Kateinu poruku do trenutka kada prilikom ličenja starog mola pas pretrči preko svježe boje u kuću i ostavi tragove šapa točno ondje gdje je Kate opisala.

Dopisivanje prerasta u ljubav, a njih dvoje počinju shvaćati da žive u istoj kući, ali jedan u prošlosti, drugi u sadašnjosti.

kuća na jezeru
IMDB
Kuća na jezeru
IMDB

The Devil’s Advocate, Đavolji odvjetnik

Sjajna glumačka postava svakako je jedan razlog više zašto biste trebali pogledati ovu napetu dramu s elementima trilera.

Mladi talentirani odvjetnik s Floride stručnjak je u svom poslu koji nikada nije izgubio slučaj. Iz tog razloga za njega se počinje zanimati najjača firma u zemlji te se on seli u New York. Zaintrigiran vrlo primamljivim poslom koji sa sobom donosi brojne povlastice, kao i luksuzan stan, zanemaruje upozorenja majke i supruge Mary Ann (Charlize Theron).

Naposlijetku, sklopi dogovor s karizmatičnim, ali tajanstvenim šefom Johnom Miltonom (A. Pacino) koji mu obećaje život kakav nije mogao ni zamisliti.

Đavolji odvjetnik film
IMDB

My Own Private Idaho, Moj privatni Idaho

U jednoj od svojih težih uloga, Reeves tumači lik Scotta Favora u kojeg se zaljubljuje prijatelj. Scott ga odbija i zaljubljuje se u ženu. Film prikazuje teške teme poput odnosa moći, mentalnih bolesti i prikrivene homoseksualnosti i buntovništva. Idealan film za one koji žude za dubljim temama.

Something’s Gotta Give, Ljubav nema pravila

Vikend je pravo vrijeme za komediju, a ako uključuje i romantične elemente, onda je to savršeni recept za chill vikend. U glavnim su ulogama Diane Keaton i Jack Nicholson, dok se uz njih pojavljuje i Keanu Reeves u nespecifičnoj ulozi.

Harry Sanborn (Nicholson) doživi srčani udar dok je na odmoru u Hamptonsu sa svojom znatno mlađom djevojkom i njezinom majkom (Keaton). Njegov liječnik (Reeves) naredio mu je da miruje i ostane na promatranju. Međutim, Erica Barry (Keaton) se nenadano zaljubi u doktora te između njih počinju frcati iskre.

Destination Wedding, Kako uloviti neženju?

Kažu da je smijeh najbolji lijek, stoga donosimo još jednu komediju. Ova romantična komedija iz 2018. g. izvrsna je za kraj kišnog dana. Keanu Reeves i Winona Ryder glume goste koji su pozvani na vjenčanje. Naime Franku (Reeves) i Lindsay (Ryder) zajedničko je to da im smeta sve živo i ne podnose društvo drugih ljudi. Upravo će ih ta crta netrpeljivosti i čangrizavosti zbližiti. Kako će sve završiti? Pogledajte film.

Kako uloviti neženju film
IMDB

Sad kad imate popis, odaberite ono što vam najbolje odgovara, napravite kokice, uživajte i opustite se.

Foto: IMDB, Youtube

Učitati još
Zatvori