Na sve strane pristižu komentari na ‘Morbius’ – Što je pošlo po krivu u dugoiščekivanom novom filmu?

Na sve strane pristižu komentari na ‘Morbius’ – Što je pošlo po krivu u dugoiščekivanom novom filmu?

Marvelovi filmovi, ali generalno filmovi o superjunacima oduvijek su specifični. Oko njih se diže prašina mjesecima prije nego što izađu, u kina privlači na milijune gledatelja i na platno stavljaju neke od najvećih glumačkih imena današnjice. Filmovi o superherojima kod pojedinih će gledatelja ili rasplamsati oduševljenje ili ravnodušnost, ali ostaje činjenica da je baza obožavatelja filmova o superherojima nerijetko najglasnija. Iz tog smo razloga već neko vrijeme na sve strane slušali o izlasku filma Morbius, najnovijeg iz Marvelove tvornice u kojem je glavnu ulogu preuzeo Jared Leto.

Kao jedan od najintrigantnijih glumaca današnjice s brojnim nagradama za svoja ostvarenja, među kojima je i Oscar za najboljeg sporednog glumca, od njegovog se angažmana u Marvelu ponajviše očekivalo. Međutim, kao što je slučaj s brojnim filmovima u kojima je Leto glumio – primjerice Little Things ili House of Gucci, ni Morbius nije ispunio očekivanja obožavatelja. Box office će samo nastaviti rasti, ali većina je kritika suprotna onome što je produkcija priželjkivala.

Morbius: Što se dogodilo s dugoiščekivanim Marvelovim filmom?

Radnja najnovijeg Marvelovog filma prati biokemičara odnosno znanstvenika Michaela Morbiusa koji boluje od rijetke bolesti. Neobičnim eksperimentalnim postupkom uspijeva ozdraviti, ali s jednom velikom nuspojavom: pretvara se u antijunaka nalik vampiru sa supermoćima.

Prvim prikazivanjem u kinima, antijunak iz stripova o Spider-Manu uspio je ostvariti komercijalni uspjeh i u box officeu je zaradio 84 milijuna dolara. Međutim, u kratko se vrijeme profilirao u jedan od najgore ocijenjenih filmova u Marvelovom svemiru. Štoviše, na popularnoj platformi Rotten Tomatoes trenutno ima tek 16 posto, a na CinemaScoreu najgori je film od reboota Fantastic Four. Iako su mnogi kritičari pohvalili ambicije režisera Daniela Espinose, većina ih je skrenula pozornost na loše izvedene vizualne efekte, činjenicu da se film slabo razvija u smjeru horora, baš kao što nije ni punokrvni superhero film. Iako je Leto ponovno dao upečatljivu izvedbu, ona, po mišljenju većine, preuzima cijeli film i šteti grupnoj dinamici glumačke postave. Kritičari su komentirali i kako je dinamika cijelog filma i razvoja radnje neujednačena zbog čega se u priči izazovno snaći i uloviti ono ključno, a ona sama po sebi nije dovoljno interesantna nakon brojnih Marvelovih bisera.

Morbius se počeo prikazivati u našim kinima i vjerujemo da će mnogima reakcije biti razlog da ga odu pogledati i sami donesu sud. Pozitivno je što su ocjene gledatelja, ipak, drugačije od one kritičara zbog čega smo uvjereni da će film ipak pronaći svoj krug publike i ljubitelje Marvela.

Učitati još
Zatvori