Donosimo 6 sjajnih filmova koji slave mame i koje je najbolje gledati u njihovom društvu
Donosimo 6 sjajnih filmova koji slave mame i koje je najbolje gledati u njihovom društvu

Donosimo 6 sjajnih filmova koji slave mame i koje je najbolje gledati u njihovom društvu

Danas slavimo Majčin dan. Mame su neke od najbitnijih osoba u našim životima te bi ih trebalo slaviti svaki dan. Međutim, povodom ‘njihovog dana’ volimo istaknuti koliko ih volimo. Ako danas provodite vrijeme s vašom majkom, zašto se ne bi opustili uz dobar film. Ovih šest koje smo odabrali su filmovi koji slave mame!

Lady Bird

Godine 2002. umjetnički nastrojena 17-godišnja djevojka postaje punoljetna u Sacramentu u Kaliforniji. Premisa je to kritički hvaljenog filma Lady Bird, prvog redateljskog pothvata Grete Gerwig koji joj je donio i prvu nominaciju za Oscar za najboljeg redatelja. Posebno se istražuje odnos majke i kćeri s kojima će se mnogi moći poistovjetiti. Majka u pitanju je Laure Metcalf, a kćer Saoirse Ronan.

filmovi koji slave mame

Mamma Mia!

Jedan od najpoznatijih mjuzikla ovog stoljeća je zasigurno Mamma Mia! Priča je to o budućoj nevjesti (Amanda Seyfried) koja pokušava pronaći svog pravog oca ispričana uz pomoć hitova popularne grupe ABBA iz 1970-ih. Majku u filmu glumi Meryl Streep, a savršen je to film za movie night s mamom.

filmovi koji slave mame

Freaky Friday

Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan glume mamu i kćer u hit komediji iz 2003. – Freaky Friday. Prezaposlena majka i kćer nisu se slagale. Kad zamijene tijela, obje su prisiljene prilagoditi se životu one druge na jedan freaky petak i upravo je to ono što ih ponovno poveže. Ova kultna komedija dobiva i nastavak, a detalje o istom možete pročitati ovdje.

filmovi koji slave mame

Terms of Endearment

Oskarovski film iz 1984. godine, Terms of Endearment prati Auroru kojoj je teško udovoljiti u potrazi za ljubavlju i obiteljske probleme njezine kćeri. Glume legendarna Shirley McLaine te Debra Winger koje imaju odličnu kemiju kao majka i kćer, a pridružuje im se i uvijek sjajni Jack Nicholson. Film je režirao James L. Brooks.

Room

Film koji ne donosi baš veselje u vaš dom i možda je malo prebolan za gledanje, ali svakako slavi snagu majke je film Room. Film prati ženu koja je oteta i zatočena u sobi te njezinog sina koji je tamo od svog rođenja, tako da nikada nije upoznao vanjski svijet. Unatoč tome, majka mu opisuje kako izgledaju oblaci, more, stabla… te mu pokušava dati najbolji mogući život.

filmovi koji slave mame

Everything Everywhere All at Once

Sredovječna kineska imigrantkinja uvučena je u suludu avanturu u kojoj samo ona može spasiti postojanje istražujući druge svemire i povezujući se sa životima koje je mogla voditi. Radnja je to Oscarom nagrađenog filma Everything Everywhere All at Once. Avanturistička komedija zapravo ima duboku poruku te u centru ima odnos mame i kćeri.

filmovi koji slave mame

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori