Filmovi koji izlaze do kraja godine, a koje jedva čekamo pogledati
Filmovi koji izlaze do kraja godine, a koje jedva čekamo pogledati

Filmovi koji izlaze do kraja godine, a
koje jedva čekamo pogledati

2022. Definitivno je jedna od onih godina za koju možemo reći da je povratnička, barem kada govorimo o filmovima i pauzama u snimanjima nakon korone. Tako i brojni filmski naslovi koje smo željno iščekivali trebaju svoje premijere doživjeti upravo u drugoj polovici 2022. Veselimo se svakom od njih.

Vrijeme je za filmske hitove koje smo dugo čekali

Nakon godišnjih odmora kreće topla jesen i svi se pripremamo za boravak u zatvorenom, pa nam filmovi i serije postaju omiljena razonoda. Iako smo u špici ljeta, nije loše napraviti plan za filmske večeri pod dekicom, kada će nam dekica zaista i trebati. Donosimo popis onih koji će izaći do kraja godine, a kojima se neizmjerno veselimo.

Avatar 2

Jedan od najiščekivanijih filmova godine je definitivno nastavak kultnog Avatara. Najgledaniji film u kinima željno iščekuje i struka i publika, a nadamo se da će nastavak nadmašiti prvi dio. Priča koja nosi poruku toliko snažnu, da je upravo u ovim vremenima kada je svijet u nekim čudnim previranjima može biti takva da nas osvijesti. Da malo stanemo i razmislimo o pomalo zaboravljenim pravim vrijednostima. Avatar: The Way of Water ponovo je režiramo James Cameron. Novi Avatar izlazi 16. prosinca.

Black Panther: Wakanda Forever

Jedan od najpopularnijih Marvelovih filmova svjetsku će premijeru imati 11. studenog. Nakon prvog nastavka iz 2018. odmah se počelo pričati o snimanju nastavka za kojeg će zaslužan biti redatelj Ryan Coogler. Film dolazi na platformu Disney.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Glass Onion: A Knives Out Mystery je nadolazeći američki misteriozni film koji je napisao i režirao Rian Johnson, a producirali Johnson i Ram Bergman za T-Street Productions. U nastavku Knives Out, Daniel Craig ponavlja svoju ulogu Benoita Blanca, majstora detektiva koji preuzima novi slučaj. Film će premijeru imati na Toronto Film Festivalu u rujnu.

Halloween Ends

Halloween Ends je nadolazeći američki slasher film redatelja Davida Gordona Greena, a scenarij su napisali Green, Danny McBride, Paul Brad Logan i Chris Bernier. To je nastavak Halloween Kills iz 2021. i trinaesti dio franšize o Noći vještica. Premijeru će imati simbolično u listopadu, samo ranije, 14. istog mjeseca.

Prey (I) (2022)

Priča o podrijetlu Predatora u svijetu Komančo Indijanaca prije 300 godina. Naru, vješta žena ratnica, bori se kako bi zaštitila svoje pleme od jednog od prvih visokorazvijenih Predatora koji su sletjeli na Zemlju. Ovaj znanstveno fantastični film obožavat će ljubitelji žanra, a zvuči kao idealan prijedlog za Saturday movie night. Film bi trebao izaći za nekoliko dana, točnije 5. kolovoza.

Foto: profimedia.hr, Unsplash

Učitati još
Zatvori