Filmovi inspirirani subotom danas su i na našoj must watch listi
Filmovi inspirirani subotom danas su i na našoj must watch listi

Filmovi inspirirani subotom danas su i
na našoj must watch listi

Subota je jedan od onih dana kada se u potpunosti možemo posvetiti sebi i uživanju. Dan je to za hobi, druženje s prijateljima, opuštanje i informiranje. Također, rijetko koja subota može proći bez dobrog i kvalitetnog filmskog maratona. Cheat day i udobno okruženje zapravo je istinska definicija sreće. Osim što je sve posvećeno sitnim radostima koji se posebno dobro materijaliziraju kroz hranu i ugodno društvo, subotnju atmosferu potrebno je dodatno podgrijati društvenim igrama, kvizovima koji osim što treniraju naše moždane vijuge i čine nas vječno mladima, osnažuju natjecateljski duh koji je uvijek tako zabavan.

Filmovi s vikend naslovima

Zasigurno ste u posljednje vrijeme naišli na pitanja za koja ste sigurni da ih znate, a niste ih se mogli sjetiti. Zato smo odlučili današnji dan posvetiti, osim filmovima, i podsjećanju na zanimljive teme i naslove koji će vas oraspoložiti, učiniti da se zamislite nad nekim temama, ali i osvježiti vam pamćenje. Stoga, ako na kvizu naiđete na pitanje o filmovima koji u svom nazivu imaju subotu i koji su inspirirani energijom vikenda, u nastavku slijedi kratki podsjetnik koji vam se uvijek može naći pri ruci. Bilo kao ideja za gledanje filmova, bilo kao izvor informacija.

Small Town Saturday Night

Small Town Saturday Night je američka drama koju potpisuje redatelj i scenarist Ryan Craig. U filmu glume Chris Pine, Shawn Christian, John Hawkes, Bre Blair, Muse Watson, Robert Pine, Brent Briscoe, Scott Michael Campbell, Adam Hendershott, Octavia Spencer, Kali Majors i Lin Shaye.

Suptilne veze zamjenika šerifa, pjevača vezanog za Nashville, bivšeg zatvorenika i samohrane majke isprepliće se u ovoj priči o životu u malom gradu. Tommy Carson (Shawn Christian) radi bez prestanka kako bi održao mir u Prospectu, ali Donny (John Hawkes) mu otežava posao. Rhett Ryan (Chris Pine) otkriva da je njegovo nastojanje da slijedi svoj san u sukobu s njegovom željom da bude sa ženom koju voli.

Saturday Night Fever

Saturday Night Fever /Groznica subotnje večeri je američka glazbena drama u režiji Johna Badhama iz 1977. godine. U njemu glumi John Travolta kao Tony Manero, mladić iz radničke klase koji vikendnom pleše i pije u lokalnoj diskoteci u Brooklynu; Karen Lynn Gorney kao Stephanie Mangano, njegova plesna partnerica i Donna Pescow kao Annette, Tonyjeva bivši plesna partnerica i potencijalna djevojka. Dok je u disku, Tony je zvijezda. Njegov krug prijatelja i ples vikendom pomažu mu da se nosi s teškom realnošću, sukobima s roditeljima koji ga ne podržavaju, rasnim napetostima u lokalnoj zajednici i njegovim općim nemirom.

Priča se temelji na članku britanskog pisca Nik Cohna “Tribal Rites of the New Saturday Night” iz 1976. godine u New Yorku, a ono što je zanimljivo jest da sredinom 1990-ih Cohn priznao da je zapravo izmislio članak.

 

Film je značajno pridonio popularizaciji disco glazbe diljem svijeta i učinio Travoltu, koji je već bio poznat po svojoj ulozi u Welcome Back, Kotteru. Soundtrack Saturday Night Fever, s disko pjesmama Bee Geesa, jedan je od najprodavanijih glazbenih numera svih vremena.

Film prikazuje aspekte glazbe, plesa i subkulture vezanih uz diskoteke – simfonijski orkestrirane melodije; odjeća sa stilom visoke mode, seksualni promiskuitet prije pojave AIDS-a i gracioznu koreografiju.

Saturday Morning

Saturday Morning je američka komedija iz 2007. godine u režiji Roba Greenberga, u kojem glume Joey Piscopo, George Wendt, Valerie R. Feingold, Louis Mandylor, Ashley Carin, Victor Raider-Wexler, Beth Ostrosky i Lillo Brancato. Dosadni i pretjerano uredni gubitnik po imenu Wes Selman dobiva čudan rođendanski poklon od ujaka. Između ostalog, kako bi mu oličio i oslikao kuću, prisiljava ga da se probudi u 6 sati i vodi ga na dvosatnu odiseju kroz neobičan drugi svijet u kojem sve magično ide svojim putem i to od 8 sati u subotu ujutro.

Saturday, Sunday and Friday

Saturday, Sunday and Friday/Subota, nedjelja i petak, izvorno pod nazivom Sabato, domenica e venerdì, je komedija talijanske antologije iz 1979. u režiji Castellana & Pipola, Pasquale Festa Campanile i Sergio Martino.

Film je podijeljen u tri epizode koje za svoju temu imaju ljubav i odnose s javnošću. Naime, Nicholas La Brocca bavi se odnosima s javnošću, ali on je također inženjer i mora smjestiti u Italiju lijepu japansku inženjerku, koja je došla u Belpaese kako bi pokopala pepeo svog djeda, jer on tako htio prije smrti. Nicola i djevojka se zaljube, iako Nicola već ima djevojku. U drugom dijelu, se romansa događa između vozača Marija i djevojke sicilijanskog podrijetla koja godinama živi u gradu, i zna da je roditelji žele što prije vidjeti u braku s gomilom djece. Tako Mario mora tijekom cijeli vikend koliko traje upoznavanje s rodbinom ispunjavati lude potrebe (lažnih) sicilijanskih rođaka. U trećem dijelu Ambroise Constantin je vrhunski plesč  koji ima luksuznu plesnu školu. On je vrlo bogat čovjek i njegovi ga učenici plesači poštuju, osim buntovne djevojke Jacqueline, koja se želi udati za gangstera Freda. Ambroise to mora spriječiti.

Nedjeljom ujutro, subotom navečer

Riječ je o humorističnoj seriji iz 2012. g. Kao što sam naslov sugerira, radnja u seriji se vrti oko skupine mladih ljudi čiji subotnji izlasci završavaju nevjerojatnim avanturama. Svaka priča počinje u nedjeljno jutro, kada protagoniste pronalazimo u nepredvidivim situacijama.

Foto:

Foto: Profimedia, IMDb, Youtube, Unsplash

Učitati još
Zatvori