Filmski maraton: Izdvojili smo najbolje filmove Anne Hathaway
Filmski maraton: Izdvojili smo najbolje filmove Anne Hathaway

Filmski maraton: Izdvojili smo
najbolje filmove Anne Hathaway

Neki je dan izašla vijest da film Princezini dnevnici dobiva svoj treći nastavak. Moderna je to bajka o običnoj djevojci koja spletom okolnosti postaje princeza. Film je nastao prema istoimenom književnom predlošku koji potpisuje američka spisateljica Meg Cabot, a sada je i službeno potvrđeno kako Disney aktivno radi na novom filmu. Uloga Mije Thermopolis proslavila je glumicu Anne Hathaway, no nije sigurno hoće li se pojaviti u novom nastavku.

Anne Hathaway
Profimedia: Anne Hathaway 'The Hustle' film - 2019.

Filmovi Anne Hathaway

Hathaway je svojoj karijeri osvojila 40 nagrada, među kojima se nalazi jedan Oscar i jedna nominacija za Oscar. Oscar za najbolju sporednu glumicu u filmu osvojila je 2013. za ulogu u mjuziklu Les Misérables, dok je za glavnu glumicu bila nominirana 2009. za ulogu u filmu Rachel Getting Married. Potaknuti vijestima o novom filmu, prisjetili smo se njezinih najboljih uloga.

Anne Hathaway
Profimedia
Anne Hathaway
Profimedia

THE PRINCESS DIARIES (2001.)

Možemo slobodno reći kako se ulogom u ovoj Disneyjevoj komediji Anne Hathaway i proslavila. Sve smo kao djeca maštale o tome da jednoga dana postanemo princeze, stoga je ovaj film idealan za bijeg od stvarnosti. Mije Thermopolis tinejdžerica je koja je ne sluteći preko noći postala princeza. Cijeli joj se život u trenu promijenio te doživljava potpuni makeover. Ovo je jedna tipična priča o djevojci koja preko noći postaje princeza te ujedno okosnica koja je postavila temelje za nadolazeće nastavke ovoga kultnoga filma o kraljevskoj obitelji.

Princezini dnevnici
Profimedia
Princezini dnevnici
Profimedia
Princezini dnevnici
Profimedia

Alice in Wonderland (2010.)

Ovaj avanturističko-fantastični film nastao je pod redateljskom palicom Tima Burtona, što se jasno vidi i u scenografiji, kao i kostimografiji.  Film Alisa u Zemlji Čudesa čarobna je i maštovita adaptacija jedne od najomiljenijih priča svih vremena koja je na filmskom platnu okupila velika glumačka imena. Johnny Depp predvodi glumačku postavu kao Ludi Klobučar, a Mia Wasikowska utjelovila je devetnaestogodišnju Alisu. Uloga Bijele kraljice pripala je Anne Hathaway, dok je crvenu kraljicu utjelovila Helena Bonham Carter. Alisa kreće na fantastično putovanje kako bi otkrila svoju pravu sudbinu i zaustavila teror Crvene Kraljice.

Alice In Wonderland
Profimedia
Alice In Wonderland
Profimedia

One Day (2011.)

Ova romantična drama sigurno će vam izmamiti suzu, stoga pripremite maramice. Nakon provedene zajedničke noći na dan diplomiranja, Dexter (Jim Sturgess) i Emma (Anne Hathaway) u godinama koje slijede, na taj isti datum, život odvodi u raznim smjerovima. Nekad su bili zajedno, nekad nisu, i to na isti dan.

One Day
Profimedia
One Day
Profimedia

The Intern (2015.)

U ovoj komediji o 70-godišnjem umirovljeniku Benu (Robert De Niro) svjedočimo o stvaranju jednog novog prijateljstva. Ben je udovac koji se osjeća vrlo beskorisno, stoga se odlučio uključiti u društvo kako bi se osjećao korisnim. Zaposli se kao pripravnik uredništva modnoga časopisa, na čijem je čelu Jules (Anne Hathaway). Robert De Niro je ovom ulogom još jednom pokazao svoju sjajnu humorističnu stranu.

Pripravnik
IMDB
Pripravnik
IMDB

The Devil Wears Prada (2006.)

Ono što je u svijetu dokumentarnih filmova modne tematike The September Issue, to je u svijetu igranih modnih filmova The Devil Wears Prada. Runway je časopis koji neodoljivo podsjeća na Vogue, Meryl Streep u ulozi Mirande Priestly na Annu Wintour, a Andy Sachs Andy (Anne Hathaway) donosi svježi pogled na modni svijet. Od ultimativnog modnog outsidera, Andy se pretvara u desnu ruku urednica najprestižnijeg modnog časopisa. Uspjesi pomiješani s razočarenjem i jednom od najboljih filmskih garderoba stvaraju duhoviti film s dozom glamura i drame koji vrijedi pogledati. Idealan modni film za opuštanje.

Vrag nosi Pradu
Profimedia
Vrag nosi Pradu
Profimedia

Les Misérables (2012.)

Povijesni mjuzikl adaptacija je revolucionarne priče Victora Hugoa u kojoj se bivši zatvorenik Jean Valjean (Hugh Jackman), nakon odsluženja kazne u zatvoru pokušava vratiti normalnom životu i povratiti nekadašnji ugled. Naime, u zatvoru je završio zbog krađe kruha kako bi prehranio svoju obitelj. Budući da se radnja odvija u vrijeme Pariškog ustanka, 1832. godine, Valjean biva upleten u posljednji pokušaj rušenja francuske monarhije.

Jadnici
IMDB

The Dark Knight Rises (2012.)

Ovaj akcijski film  Christophera Nolana okupio je na jedno mjesto Oskarovce Michaela Cainea i Morgana Freemana te Garyja Oldmana. Odlični Tom Hardy našao se u ulozi negativca Banea, a Anne Hathaway odigrala je ulogu zanosne i hrabre Seline – Catwoman. Glumačkoj postavi pridružili su se i Liam Neeson, Marion Cotillard te, naravno, Christian Bale kao Bruce Wayne. Osam godina nakon Jokerove vladavine, Vitez tame, uz pomoć Seline, prisiljen je izaći iz svoje jazbine i spasiti Gotham City od nasilnika Banea.

Dark Knight Rises
IMDB
Dark Knight Rises
IMDB

Interstellar (2014.)

Christopher Nolan ovim filmom još je jednom pokazao zašto je jedan od najvećih redateljskih ‘umjetnika’. Ovaj znanstveno-fantastični film osvojio je Oscar za najbolje vizualne efekte koji su, moramo priznati, jako dobro razrađeni. Epska je to priča o herojskom putovanju nekolicine astronauta (Matthew McConaughey, Anne Hathaway) u svemir kako bi se pokušao osigurati opstanak čovječanstva.

Profimedia
Interstellar
Profimedia

Foto: Profimedia, IMDb, Youtube

Učitati još
Zatvori