Za samo tri dana na Netflix stiže film koji bi mogao biti favorit na dodjeli Oscara

Za samo tri dana na Netflix stiže film koji bi mogao biti favorit na dodjeli Oscara

Netflix nam ovog mjeseca donosi brojne genijalne filmove i serije koji su već zadobili ogromnu pažnju.Za razliku od ‘The Prom’ Ryana Murphyja koji je izazvao pravu kontroverzu, film ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ bit će, izgleda, prava senzacija. Barem ako je vjerovati mnogim filmskim kritičarima koji su dobili priliku gledati film i prije nego što službeno izađe na Netflixu 18. prosinca.

Posljednji film Chadwicka Bosemana

U filmu glume genijalna Viola Davis, Glynn Turman, Colman Domino, Michael Potts te jednu od glavnih uloga (uz Davis) igra Chadwick Boseman koji je preminuo u kolovozu ove godine nakon duge borbe s bolešću. Njegov je to posljednji film, a kako trenutne recenzije govore – ujedno jedna od njegovih najboljih izvedbi. Film režiserski potpisuje George C. Wolfe, a među producentima je i Denzel Washington!

Film ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ nas vodi u glazbeni studio u kojem pjesmu s bendom mora otpjevati Ma Rainey, kraljica bluesa 20-ih godina prošloga stoljeća u Chicagu kojom je film inspiriran. Dok ona vodi svoju borbu s menadžerom koji želi preuzeti potpunu kontrolu na njezinom glazbom, trubač Levee (Boseman) i sam se želi ostvariti u glazbenoj industriji. Napetosti vrlo brzo rastu među glazbenicima, a istovremeno se prepliću teme rase, identiteta, nadmoći i industrije koja vlada muzičarima.

Najjači kritičari iz svijeta entertainmenta komentirali su film kao besprijekorno ostvarenje. “Nema dovoljno riječi kojima bih opisala Davisinu izvedbu Ma Rainey. S druge strane, ima jedna savršena za Bosemanovu izvedbu: Čovječe”, piše Washington Post, a mnogi su uvjereni da se filmu smiješi ogroman uspjeh na dodjelama nagrada poput Zlatnog globusa, a u konačnici i Oscara.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori