Lady Chatterley’s Lover: Netflixov novi vrući filmski naslov za hladnu zimu
Lady Chatterley’s Lover: Netflixov novi vrući filmski naslov za hladnu zimu

Lady Chatterley’s Lover: Netflixov novi
vrući filmski naslov za hladnu zimu

Knjiga koja je svojevremeno stekla titulu “najskandaloznijeg naslova 20. stoljeća” dobila je svoju novu filmsku ekranizaciju. Riječ je o romanu Lady Chatterley’s Lover koji potpisuje britanski književnik David Herbert Lawrence.

Djelo je prvi puta izdano 1928. godine, no moralnu kritiku doživjelo je tek trideset godina kasnije, kada je izdano u SAD-u. Njegovoj skandaloznosti pridonijela je autorova smjelost da eksplicitno prikaže žensko zadovoljstvo, temu o kojoj se do tada nije javno govorilo.

Lady Chatterley’s Lover

Kemija na ekranima

Roman tematizira zabranjenu romansu nesretno udane aristokratkinje koja započinje burnu aferu s lovočuvarom na seoskom imanju svog supruga.  Naslovne uloge novog Netflixovog filma povjerene su Jack O’Connellu i Emmi Corrin, koja je svijet očarala izvedbom lika mlade princeze Diane u seriji Kruna.

Lady Chatterley’s Lover
Lady Chatterley’s Lover

Uspješna ekranizacija poznate priče

Zanimljivo je kako je jedna od najvećih zamjerili nove filmske adaptacije romana Lady Chatterley’s Lover upravo nedostatak skandaloznosti i eksplicitnih scena seksa. No, daleko od toga da nisu zastupljene.

Ipak, stekla je niz pozitivnih kritika te je okarakterizirana kao vjerojatno najbolja ekranizacija ove često adaptirane priče. Od svojih prethodnika, izdvaja se solidnom glumom i osvježavajuće iskrenim pristupom temi. Također, nedvojbeno je kako glavni glumci imaju intenzivnu kemiju na ekranu te ste s lakoćom uvučeni u njihovu uvjerljivo strastvenu ljubavnu aferu.

Lady Chatterley’s Lover
Lady Chatterley’s Lover

Vrući je to filmski naslov, kao stvoren za hladne zimske večeri. Najavni video filma Lady Chatterley’s Lover čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori