Otkrivamo sve što trebate znati o novoj sezoni serije ‘Kruna’
Otkrivamo sve što trebate znati o novoj sezoni serije ‘Kruna’

Otkrivamo sve što trebate znati o novoj
sezoni serije ‘Kruna’

Peta sezona još uvijek nije stigla na male ekrane, a svi već bruje o šestoj sezoni serije Kruna! Razlog tome je vijest koju je objavio Netflix, a koja otkriva kako su odabrani glumci koji će odigrati uloge princa Williama i Kate Middleton u mlađim danima.

Uloga mladog princa povjerena je čak dvojici glumaca: 16-godišnjem Rufus Kampi i 21-godišnjem Edu McVeyu. U ulozi Kate Middleton moći ćemo vidjeti Meg Bellamy, djevojku koja se na otvoreni casting poziv prijavila bez prethodnog profesionalnog glumačkoga iskustva.

Kada ćemo moći gledati novu sezonu Krune?

Šesta sezona Krune ujedno će biti i posljednja, a u prvom planu bit će upravo početak ljubavne priče Willa i Kate. No, prije nego se posvetimo početku ove mladenačke ljubavi red je da kraju privedemo ljubavnu priču koju smo mogli pratiti u posljednjoj prikazanoj sezoni. Riječ je naravno o odnosu princeze Diane i princa Charlesa, jednoj od središnjih priča pete sezone serije Kruna, koja na Netflix stiže u studenome.

Serija Kruna

Veliki novitet – potpuno nova glumačka ekipa

Peta sezona serije Kruna predstavit će nam potpuno novu glumačku ekipu. U ulozi kraljice Elizabete II. imat ćemo priliku vidjeti Imeldu Staunton, dok će njezinog supruga princa Phillipa utemeljiti Jonathan Pryce. Uloga princeze Diane dodijeljena je Elizabeth Debicki, a kao princa Charlesa imat ćemo priliku gledati Dominica Westa. Zanimljivo je kako će se glumčev sin Senan West u novim nastavcima pojaviti kao 11-godišnji princ William.

Serija Kruna

Što nas očekuje u novim nastavcima serije Kruna?

Prema najavama, peta će sezona obrađivati događaje koji su se na dvoru odvili tijekom 1990-ih. Tako će nova sezona britansku kraljevsku obitelj pratiti i kroz takozvanu kraljičinu annus horribilis. Riječ je o 1992. godini, koja je bila ispunjena medijskim skandalima i u kojoj je troje od njezino četvero djece rastavljeno od svojih partnera.

Serija Kruna

Lady Di u fokusu

Nakon razvoda Charlesa i Diane, vjerojatno ćemo imati priliku vidjeti razvoj njezinih veza s kirurgom Hasnatom Khanom i filmskim producentom Dodijem Al-Fayedom, kao i njezin zloglasni intervju za Panoramu. U danas legendarnom razgovoru za BBC princeza je te 1995. godine priznala kako je u njezinom braku bilo “pretijesno”, aludirajući na dugogodišnju romansu svoga supruga s Camillom Parker Bowles.

Također, fotografije sa snimanja su pokazale kako je u novu sezonu uvršten i trenutak u kojem je kreirana “osvetnička haljina”, odnosno prvo Dianino javno predstavljanje koje je uslijedilo netom nakon što je objavljen spomenuti intervju.

Princeza Diana

Otvoreno je ostalo tek pitanje hoće li peta sezona prikazati i tragičnu smrt neprežaljene Lady Di. No, ako se vodimo podatkom kako je Debicki za istu ulogu angažirana i u šestoj sezoni, rasplet ove tragične priče mogli bi vidjeti tek u posljednjoj sezoni.

Foto: Profimedia, Unsplash

Učitati još
Zatvori