Jedinstvene lokacije i festivali na kojima ovog ljeta gledamo filmove pod zvijezdama
Jedinstvene lokacije i festivali na kojima ovog ljeta gledamo filmove pod zvijezdama

Jedinstvene lokacije i festivali na kojima ovog ljeta gledamo filmove pod zvijezdama

Uživanje u čarima sedme umjetnosti pod zvijezdama jedna je od posebnih čari ljetnog razdoblja. Sezona film festivala pod zvijezdama otvorena je prvim izdanjem Slano Film Days, a nastavila se sjajnim filmskim druženjima i na ovogodišnjem Ponta Lopud ljetnim projekcijama. A tjedni pred nama donose i sljedeća događanja – čeka nas ljeto ispunjeno sjajnim filmovima!

Ponta Lopud ljetne projekcije
Ponta Lopud ljetne projekcije

Fantastic Zagreb Film Festival

U tijeku je novo izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, čiji se program sve do 7. srpnja održava na Ljetnoj pozornici Tuškanac, te u kinu KIC. Najfantastičniji filmski festival, kako mu tepaju, i ove godine nudi pregršt recentnih svjetskih žanrovskih hitova. A koji naslovi vas ondje još čekaju doznajte ovdje.

Tabor Film Festival
Tabor Film Festival

Tabor Film Festival

U najavi ovogodišnjega Tabor Film Festivala stoji kako posjetitelje čeka čak 900 minuta filmskoga programa. Poseban ambijent, dobro društvo, povijest i priroda Hrvatskoga zagorja, plus radionica za osnovnoškolce te dva odlična koncerta očekuju nas u subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja u Dvoru Veliki Tabor na 22. izdanju festivala. Pritom je važna znati kako je ulaz na sve programe besplatan!

Pula
Pula film festival

Pula Film Festival

Novo, 71. izdanje Pula Film Festivala trajat će od 11. do 18. srpnja. Festival otvara svjetska premijera novog filma redatelja Rajka Grlića Svemu dođe kraj, a najavljene su i svjetske premijere filma Šalša Dražena Žarkovića te Šlager Nevija Marasovića. Bogat program uključuje i strane naslove te bogat popratni program, a svi detalji ovogodišnjeg izdanja čekaju vas na linku.

Cinehill
Cinehill

Cinehill

Cinehill, nasljednik Motovun Film Festivala održat će se od 24. do 28. srpnja. Središte festivala bit će ponovno izletište Petehovac, no program se ove godine širi i na obližnje lokacije u Delnicama i okolnim općinama, kako bi se festival u najvećoj mjeri proširio cijelim Gorskim kotarom.

I ove godine slijedi izbor najboljih nezavisnih filmova iz cijelog svijeta, s počasnim gostima, ali i sjajan glazbeni program te cijeli niz popratnih umjetničkih događanja, kao i onih posvećenih prirodi. Novitet ovog izdanja bit će i jaka reprezentacija spisateljica i pisaca koji će predstavljati svoje nove radove. Sve detalj možete pratiti ovdje.

Brač Film festival
Brač Film Festival

Brač Film Festival

U kolovozu nas čeka deseto izdanje Brač Film Festivala koje će se održati od 7. do 10. kolovoza. Riječ je o međunarodnom festivalu igranog filma za debitante i mlade filmaše iz Europe te mediteranskih zemalja. Sjajna je ovo prilika da na jednom od naših najljepših otoka pogledate sadržaj koji stvaraju mlade nade domaće filmske scene. Detalji ovogodišnjeg izdanja čekaju vas na linku. 

trdnjave šibenik hrvaška

Croatian International Film Festivala

Ovog kolovoza u Šibeniku će se održati prvo izdanje Croatian International Film Festivala (CIFF). Ljubitelji filma u Krešimirovom će gradu moći uživati u novim ostvarenjima sedme umjetnosti od 8. do 11. kolovoza. Trenutno poznati detalji o festivalu čekaju vas ovdje.

Projekt je ovo iza kojega stoji Ella Mische, talentirana dramska umjetnica, spisateljica i producentica trogirskih korijena koja živi i radi u New Yorku. S producenticom smo ekskluzivno imali priliku razgovarati lani, a našeg razgovora možete se prisjetiti na linku.

Rab
Rab Film Festival

Rab Film Festival

Uroni u more istine, slogan je ovogodišnjeg Rab Film Festivala. Ovogodišnje izdanje festivala posvećenog istraživačkom filmu održat će se od 23. do 27. kolovoza. I u ovom izdanju čeka nas bogat program te ostvarenja koja nas potiču da ne budemo pasivni promatrači svijeta oko sebe, a dostupan je na linku.

Vukovar film festival
Vukovar Film Festival

Vukovar Film Festival

Festival podunavskih zemalja – Vukovar Film Festival svoju će punoljetnost proslaviti u periodu od 28. kolovoza do 1. rujna. Detalji programa još nisu dostupni, no iste čete moći pronaći na linku.

Foto: Promo, Pexels

Učitati još
Zatvori