U Šibeniku se ovog ljeta sprema novi filmski festival. Doznali smo sve detalje
U Šibeniku se ovog ljeta sprema novi filmski festival. Doznali smo sve detalje

U Šibeniku se ovog ljeta sprema novi filmski
festival. Doznali smo sve detalje

Ovog kolovoza u Šibeniku će se održati prvo izdanje Croatian International Film Festivala (CIFF). Ljubitelji filma u Krešimirovom će gradu moći uživati u novim ostvarenjima sedme umjetnosti od 8. do 11. kolovoza.

Projekt je ovo iza kojega stoji Ella Mische, talentirana dramska umjetnica, spisateljica i producentica trogirskih korijena koja živi i radi u New Yorku. S producenticom smo ekskluzivno imali priliku razgovarati lani, a našeg razgovora možete se prisjetiti na linku.

Ella Mische
Ella Mische

Croatian International Film Festivala

CIFF je za mene produkt moje ljubavi prema filmu i dar mojoj zemlji. Želim da CIFF postane kultno mjesto gdje će se filmaši opušteno družiti, također i publika, istaknula je Ella tom prilikom.

Croatian International Film Festivala stavlja naglasak na žene u filmskoj industriji i medijima, a njegovo svečano otvorenje održat će se na Trgu Republike Hrvatske s atraktivnom gala večeri, crvenim tepihom i hommageom šibenskoj legendi glumišta – Špiri Guberini. Program festivala održavat će se na čak četiri lokacije: Tvrđavi Barone, Kući Arsen, Civitas Sacri i Muzeju grada Šibenika.

La Cocina
La Cocina
A song for imogen
A song for imogen

Koji nas filmovi čekaju?

Festival će službeno otvoriti film La Cocina u kojem je glavna uloga povjerena slavnoj glumici Rooney Mara. Uz spomenuti, na CIFF-u će biti prikazana tri dugometražna narativa. To su: dugometražni prvijenac Erike Arlee, A Song For Imogene, drugi dugometražni film Ivana Marinovića Zauvijek čuvaj mir i Slučaj stranaca Brandta Andersena, u kojem glumi francuska zvijezda Omar Sy.

Više detalja, kao i novosti vezane uz Croatian International Film Festival možete pronaći na linku.

Foto: Scott Yamano, IMDb, Pexels

Učitati još
Zatvori