Donosimo vam dnevnik gledanja – Najbolje stvari koje možete pogledati u narednih sedam dana

Donosimo vam dnevnik gledanja – Najbolje stvari koje možete pogledati u narednih sedam dana

Iako je siječanjski blues napokon iza nas, mnogi od nas će još neko vrijeme radije hladne večeri provoditi u kući u dobrom društvu ispred televizora nego vani. Još uvijek nepovoljna pandemijska situacija također je razlog zašto su mnogi ovih dana kod kuće u izolaciji, a iako smo vam prije nekoliko dana donijeli popis stvari kojima si možete ispuniti vrijeme provedeno doma, činjenica je da filmskih odnosno TV preporuka nikad nije dosta. Bez obzira jeste li u izolaciji, jednostavno vam je ovih dana kod kuće najugodnije ili trebate dozu inspiracije što gledati, ovaj će dnevnik gledanja dobro doći.

Dnevnik gledanja za narednih sedam dana

Pripremili smo sadržaj za sedam dana, a svaki dan donosi po jednu filmsku ili TV preporuku koja bi vas mogla ugodno iznenaditi. Narednih nekoliko dana tako gledamo ljubić koji će nas opustiti, podcijenjeni film će iznenaditi, dokumentarac koji je oduševio kritiku, film kojem predviđamo Oscara i na kraju – jednu hit seriju koju, ako još niste, doista vrijedi uvrstiti na svoju watch listu.

1. dan: Romantična komedija za opustiti se

Enough Said je ona romantična komedija koja je pitka, šarmantna i originalna unutar svog žanra. Glavne su uloge odglumili Julia Lous-Dreyfus i pokojni James Gandolfini, a kemija koju imaju u filmu doista cijelu priču podiže na novu razinu. Lous-Dreyfus bila je nominirana za Zlatni globus za svoju ulogu, a u filmu igra Evu, rastavljenu maserku koja napokon započinje ljubavnu priču u kojoj uživa i to s Albertom (Gandolfini), muškarcem s kojim zaista ima pregršt dodirnih točaka. Međutim, njihova se veza iznenada komplicira kad Eva sazna da je Albert zapravo bivši suprug njezine nove prijateljice i klijentice Marianne.

2. dan: Podcijenjeni film koji vrijedi pogledati

Blindspotting ćemo uvijek stavljati na listu najpodcjenjenijih filmova proteklog desetljeća. Svojevremeno je to bio film koji je bio nešto potpuno drugačije i ‘kupio’ nas je ne samo fantastičnim glumačkim izvedbama, već i cijelim konceptom. Način na koji obrađuje društvene probleme, dok još uvijek ostaje na trenutke pitak, a na trenutke dirljiv je jedinstven, a kroz niz situacija zaista jedinstveno obrađuje pitanje zajednice u kojoj živom, prijateljstva, rasizma i socijalnog jaza. Film prati Collina (Daveed Diggs), Afroamerikanca koji mora izdržati još samo nekoliko dana uvjetne kazne kako bi napokon mogao početi iznova. Miles (Rafael Casal) je njegov najbolji prijatelj s kojim oduvijek ima neraskidivu vezu. Međutim, kad njih dvoje svjedoče policijskoj pucnjavi, njihovo će prijateljstvo doći na ogromnu kušnju. Diggs i Casal inače su zajedno napisali scenarij i doista su najbolji prijatelji u stvarnom životu. Film je imao premijeru na Sundance festivalu, a iako je osvojio određena priznanja, nije briljirao onako kako smo očekivali. Međutim, na temelju film napravljena je uspješna spin-off serija.

Cijeli popis podcijenjenih filmova pronađite ovdje.

3. dan: Hvaljeni dokumentarac

Jedan od najboljih dokumentarnih filmova prošle godine bio je upravo film The Beatles: Get Back. U režiji Petera Jacksona, na ekranu smo napokon dobili priliku vidjeti proces iza snimanja kultnog albuma Let It Be. Filmska ekipa uspjela je restaurirati više od 140 audiozapisa i iskopati više od 55 sati snimljenog materijala koji nikad prije nismo vidjeli. Međutim, najveća posebnost dokumentarca je činjenica da je filmska ekipa koja je snimala tada Beatlese imala dozvolu i konstantan pristup bendu za vrijeme rada na albumu pa je tako slavna četvorka aktivno sudjelovala u dokumentarcu što ga čini najosobnijim ikad.

4. dan: Potencijalni oskarovski film The Power of the Dog

The-Power-of-the-Dog

The Power of the Dog prvi je film redateljice Jane Campion nakon 12 godina. Filmski povratak u punom mahom, složili bi se brojni kritičari, ali i publika koja je u prvom tjednu prikazivanja ‘navalila’ na fantastičan film s Benedictom Cumberbatchom, Jessejem Plemmonsom, Kirsten Dunst i Kodijem Smith-McPheejem u glavnim ulogama. U pitanju je western priča smještena u 20-godine prošla stoljeća na ranč u Montani koji vodi zloglasni Phil Burbank. Kad se njegov brat George oženi udovicom Rose koja na ranč doseli sa svojim sinom Peterom, Philova mračna karakterna crta postaje intenzivnija nego ikad prije.

5. dan: Filmsko putovanje Europom

La Grande Bellezza je 2013. godine doslovce preko noći lansirao Sorrentina u najpoželjnije režisere svog vremena. Zadobio je internacionalnu pažnju i ovacije publike i kritike, a sve je kulminiralo nagradom Oscar za najbolji međunarodni film. Ova talijanska art drama prati 65-godišnjeg Jepa, kazališnog kritičara, novinara i nostalgičara, neobičnog bon vivanta koji se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu. Kreativna blokada tijekom godina ga je transformirala u čovjeka koji ganja društvenu kremu. Film Paola Sorrentina predstavlja moćnu i evokativnu priču o hedonizmu i izgubljenoj ljubavi, ali i izniman portret današnjeg Rima, gdje je život svojevrsni performans, a grad njegova pozornica.

Još preporuka romantičnih europskih filmova pronađite ovdje.

6. dan: Klasik koji svatko jednom mora pogledati The Shawshank Redemption

Bio je promašaj u box officeu nakon premijere 1994. godine, a danas se doslovce smatra najboljih filmom svih vremena. Uvijek ćete ga pronaći na listama ključnih ostvarenja 20. stoljeća, a na IMDB-ju drži prvo mjesto na popisu 100 najboljih filmova ikad. Ako nikad niste gledali The Shawshank Redemption, onda ovih dana rezervirajte jednu večer za ovu nevjerojatno dobru sagu o Andyju Dufresneu (Tim Robbins), čovjeku koji je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu za ubojstvo supruge i ljubavnika. Međutim, samo on zna da te zločine nije počinio. Odlazi u zatvor u kojem započinje novi život, a najbolji mu prijatelj postaje Red (Morgan Freeman) s kojim će tijekom 19 godina zajedno provedenih u zatvoru stvoriti jedno od najslavnijih filmskih prijateljstava.

Ostale klasike u kojima ćete uživati pronađite ovdje.

7. dan: Hit serija The Great

HBO GO serije - The Great

The Great se nedavno vratila drugom sezonom i podsjetila nas zašto se u kratko vrijeme nametnula među omiljene serije. ‘Povremeno istinita priča’ fantastičan je spoj povijesne serije, komedije i drame, a sve u izvedbi omiljenog glumačkog tandema mlađe generacije – Elle Fanning i Nicholasa Houlta. Radnja prati buduću caricu Katarinu Veliku od njezinog dolaska na dvor ruskog cara Petra III. te transformaciju i ambiciozne, ali mirne vladarice u onu koja ne preza ni pred kim, a ponajmanje pred svojim suprugom. Serija će vas zabaviti dozom humora, ali i neizvjesnosti, a druga sezona donosi poboljšanje u obliku genijalne Gillian Anderson stoga je ova serija savršen način za zaokružiti naš sedmodnevni dnevnik gledanja!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori