Brad Pitt i Penélope Cruz u novoj Chanelovoj kampanji oživjeli su klasik francuske kinematografije
Brad Pitt i Penélope Cruz u novoj Chanelovoj kampanji oživjeli su klasik francuske kinematografije

Brad Pitt i Penélope Cruz u novoj Chanelovoj kampanji oživjeli su klasik francuske kinematografije

U sklopu predstavljanja The Fall-Winter 2024/25 RTW kolekcije na aktualnom Tjednu mode u Parizu odana je počast klasiku francuske kinematografije, filmu Un homme et une femme nastalom pod redateljskom palicom Claudea Leloucha. Spomenuti naslov na dodjeli Oscara 1967. godine ovjenčan je s dva zlatna kipića, osvojivši ih u kategorijama najboljeg scenarija te najboljeg stranog filma. A u desetljećima koja su uslijedila dosegnuo je kultni status…

Naslovne uloga tada su povjerene Anouk Aimée i Jean-Louis Trintignantu, a film prati i danas prepoznatljivi soundtrack s potpisom Francisa Laija. Ovoga puta kultne scene iz filma odigrali su Brad Pitt i Penélope Cruz.

Par zatičemo u vožnji automobilom, nakon koje je uslijedila scena večere u restoranu. No, ovoga puta rodne su uloge obrnute u odnosu na original. Nizozemska manekenka Rianna Van Rompaey, glumeći konobaricu, dolazi preuzeti njihovu narudžbu. Naracija započinje Penélopinim upitom o tome što večerati. A što kažeš na odrezak?, pita Brad, dok Penélope odgovara –  Mmm, da, to zvuči dobro.

Naručuju dva specijaliteta francuske kuhinje – Chateaubrianda, srednje pečeni odrezak, ali bez predjela. Mislim da je ljuta na nas. Definitivno nije sretna, primjećuje Brad, na što dobiva upit svoje partnerice: Želiš li da je usrećimo?, sa smiješkom će Penelope, koja potom konobarici upućuje znakovito pitanje – Oprostite, imate li slobodnih soba?.

Chanel film

Scene su izvedene u crno-bijeloj tehnici, a kadrovi razgovora u restoranu isprekinuti su onima nastalima u vožnji automobilom i šetnji plažom. Režiju filma potpisuju Inez & Vindooh, nizozemski umjetnički par. Film je po objavi izazvao velik interes korisnika društvenih mreža. Mnogi su među njima poželjeli vidjeti i njegovu dužu verziju, odnosno remake sa navedenim akterima.

Cijeli film možete pogledati u nastavku.

Foto: Instagram ( @chanel), Screenshot

Učitati još
Zatvori