Sve što znamo o novoj sezoni serije Stranger Things

Sve što znamo o novoj sezoni
serije Stranger Things

Treća sezona popularne serije ostavila je fanove u nestrpljivom iščekivanju početka nove sezone kako bi dobili odgovore na sva pitanja koje je prijašnja sezona ostavila u zraku. Srećom obožavatelji neće morati dugo čekati, jer je četvrta sezona trenutno u produkciji. Loša vijest je da je korona usporila prvobitne planove dolaska serije na male ekrane u 2020. godini.

KADA STIŽE NOVA SEZONA Stranger Things?

Iako još nemamo točan datum premijere četvrte sezone, sa sigurnošću možemo reći da je snimanje ponovno u tijeku. Nakon što je službeno započelo u siječnju prošle godine, snimanje je naglo zaustavljeno u travnju zbog epidemiološke situacije. Preko Instagram objave koju je službeni profil serije Stranger Things objavio u listopadu, dobili smo potvrdu da je tim opet u akciji. Ako daljnje snimanje prođe bez poteškoća, možemo puni optimizma očekivati povratak u bizarni svijet Hawkinsa u drugoj polovici ove godine.

KOGA ĆEMO PONOVNO GLEDATI?

Mnoga poznata i fanovima omiljena lica se očekuju za povratak u četvrtoj sezoni kao što su Noah Schnapp (Will), Millie Bobby Brown (Eleven), Caleb McLaughlin (Lucas), Finn Wolf (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin) i Sadie Sink (Max) no najveći šok za obožavatelje je otkriće da je (spoiler!) – Hopper živ! Trailer koji je objavljen u veljači ove godine prikazuje Hoppera u još do sada neviđenom izdanju – kao zatvorenika u Sibiru. Prisjetimo se, u zadnjoj epizodi treće sezone policajac Jim Hopper u emotivnoj i srcedrapajućoj sceni žrtvuje se kako bi spasio ostale i ostavlja obožavatelje u suzama. Možemo očekivati da će se četvrta sezona fokusirati na njegovu priču nakon eksplozije. 

Osim nama znanih likova, Variety je u listopadu objavio listu 8 novih lica koja ćemo pratiti u novoj sezoni – Tom Wlashicha iz mega popularne serije Game Of Thrones dolazi na male ekrane kao ruski zatvorski čuvar Dmitri, Joseph Quinn iz Catherine The Great utjelovljuje jednog od glavnih likova ove sezone – Eddieja Munsona koji vodi ‘The Hellfire Club’, Jamie Campbell Bower iz horror mjuzikla Sweeney Todd glumit će Petera Ballarda. Od ostalih glumaca koji dolaze u četvrtoj sezoni tu su još Eduardo Franco kao Argyle – Jonathanov novi najbolji prijatelj, Robert Englund kao Victor Creel – pacijent psihijatrijske bolnice, Mason Dye iz serije Teen Wolf kao Jason Carver – zgodni sportaš, Sherman Augustus kao Lt. Colonel Sulliven koji se pridružuje misiji da spasi Hawkins od zla te Nikola Djuricko iz filma World War Z kao Yuri – ruski krijumčar.

ZNAMO LI RADNJU ČETVRTE SEZONE?

Iako nisu dani nikakvi detalji o tome što će se točno događati u novoj sezoni, nakon trailera znamo da ćemo doznati više o Hopperu i njegovoj priči nakon dirljive scene u trećoj sezoni koja smo mislili da mu je i posljednja. Čak je i Harbour koji glumi Hoppera izjavio da možemo očekivati velike promjene kod njegovog lika te da nas čeka veliko i šokantno otkriće.

Režiseri serije, braća Duffer, obećali su obožavateljima da će ove sezone vidjeti nešto potpuno drugačije te da će najveća promjena u ovoj sezoni biti ta što ćemo napokon napustiti poznate ulice Hawkinsa i upoznati do sad neviđena područja što je zasigurno značajan pomak koji će uvesti novu atmosferu i napetost u seriju.

SEZONA 4 NAJMRAČNIJA DO SAD

Stranger Things serija nas je kroz tri sezone oduševljavala intenzivnom radnjom, misterioznim likovima te čudovištima koji mnogima daju noćne more, no čini se da će četvrta sezona biti još mračnija i jezivija od svega što smo do sad vidjeli. U razgovoru sa Tomom Powerom iz CBS-a Listen’s, Finn Wolfard koji u seriji glumi jednu od vodećih uloga izjavio je da je četvrta sezona najmračnija do sad te da svake godine serija bude smješnija, mračnija i tužnija. Fanovi su nakon te izjave još uzbuđeniji otkriti što ih sve čeka u novoj sezoni.

Već imamo ime prve epizode nove sezone. Prošle godine objavljeno je da će prva epizoda nove sezone biti imenovana”Chapter One: The Hellfire Club.” Potvrđeno je da će četvrta sezona ukupno imati 9 epizoda.

Sezona 5?

Još se ni ne zna točan datum dolaska četvrte sezone, a fanovi se već pitaju mogu li se nadati i petoj sezoni. Za sve koji su postavili to pitanje imamo vrlo dobre vijesti – da, sezona 4 nije posljednja. Direktori serije potvrdili su da četvrta sezona neće biti kraj te da im je pandemija dala vremena za pogled unaprijed i da već imaju ideju kako i kada će show završiti.

Nakon ove uzbudljive vijesti, još više nestrpljivo očekujemo trenutak kada ćemo s kokicama u rukama započeti putovanje u četvrtu sezonu najiščekivanije Netflix serije.

Tekst: Leona Dubrović

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori