Animirani film koji još nije stigao, a već znamo da  ćemo zbog njega plakati
Animirani film koji još nije stigao, a već znamo da  ćemo zbog njega plakati

Animirani film koji još nije stigao, a već
znamo da ćemo zbog njega plakati

Animirani film Up (Nebesa) smatra se jednim od najboljih predstavnika svoga žanra, a nakon 14 godina dobit će i zasluženi nastavak, ovoga puta u kraćem formatu.

Pod nazivom Carl’s Date i radnjom smještenom netom nakon događaja u animiranoj seriji Dug Days, prikazuje Carla Fredricksena kako se sprema na svoj prvi spoj otkako je umrla njegova voljena Ellie.

©Disney/Pixar

Obožavatelji Pixarovog klasika Up (Nebesa) posebno će cijeniti dirljiv završetak Carlove priče. Napisan i režiran od strane Boba Petersona, još jednom će potvrditi kako vas ljubav psa može promijeniti na bolje.

Ujedno, film je i svojevrsni hommage glumcu Edu Asneru, Carlovom glasovnom glumcu, koji je preminuo u kolovozu 2021. godine. Međutim, ranije te godine snimio je dijalog za ovaj kratki film.

©Disney/Pixar

Ujedno Carl’s Date predstavlja i Pixarov povratak kratkim formama. Zanimljivo, u kino produkciji će se naći uz dugometražni film Elements.

Njegova radnja je smještena u svijet u kojem četiri osnovna elementa vatra, zemlja, voda i zrak žive i koegzistiraju. “Zrak često ima glavu u oblacima, dok zemlja zna biti odveć plodna! Voda uvijek svuda prodre…A vatra? Ona se lako užarava. Ali svi oni žive po jednom pravilu. Elementi se ne miješaju!”, opis je koji prati službenu promociju filma.  U sinkroniziranoj i originalnoj verziji domaća publika imat će ga priliku vidjeti od 15. lipnja, a najavni video čeka vas u nastavku.

Foto: IMDb, Disney/Pixar

Učitati još
Zatvori