Vodimo vas na posljednju predstavu na Ljetne noći Teatra EXIT

Vodimo vas na posljednju predstavu na
Ljetne noći Teatra EXIT

Prvim vikendom u rujnu završavaju divne Ljetne noći Teatra EXIT uz koje smo tijekom cijelog ljeta uživali u predstavama. Igrale su na nekoliko lokacija, a gledali smo EXIT-ove hitove poput ‘Kako misliš mene nema?!’, ‘SHAKEspeare na EXIT’ i ‘Njuške’, ali i brojna gostovanja.

Jedna od posljednjih koje će se prikazati u sklopu Ljetnih noći je predstava ‘Buđenje.’ Tekst Brada Bircha postavila je Aida Bukvić, a na pozornici nastupaju Iva Kraljević i Silvio Mumelaš. Na scenu donose tri životna scenarija, a možda ste se i sami našli u jednom od njih.

Zamislite scenarij: Ona i On. Mladi. Zaljubljeni. Zaposleni. Dvije plaće, dobra, sigurna radna mjesta. Svaki dan ista rutina: buđenje – tuširanje – doručak – vožnja na posao – ured – pauza za ručak – ured – vožnja s posla – večera – kauč- televizor – krevet… Sretni su? Ne postavljaju si bespotrebna pitanja. To je dio paketa. To se podrazumijeva.

Zatim zamislite scenarij: Danas je dan kad iz bankomata nije izašlo ništa osim papirića na kojemu piše: „Transakciju nije moguće izvršiti“. Danas je dan kad si se probudio i spoznao svu beznačajnost vlastita života. Pa se odlučiš oduprijeti toj ispraznosti, običnosti, konvencionalnosti, tehnološkoj manipulaciji, društvenim normama i svim kompromisima svijeta. I dobro ti je, uzbudljivo i novo.

 A sada zamislite scenarij: Danas je dan kad si ogladnio. U ruci držiš svoju posljednju konzervu graha, ali u tvome otvaraču za konzerve iscurile su baterije. Danas je dan kad ti nije palo na pamet da izađeš van, uzmeš prvi kamen i razbiješ tu vražju, limenu stvar. Umjesto toga guliš etiketu i jedeš papir. Danas je dan kad se ne radi više o beznačajnosti tvoga života nego o potpunoj nepripremljenosti za nj.

Mi vas vodimo na Ljetne noći Teatra EXIT!

Sretnik ili sretnica mogu osvojiti po dvije ulaznice za predstavu Buđenje 06. rujna! Sve što trebate je poslati svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila ‘BUĐENJE’, do petka, 04. rujna u podne. Dobitnika ćemo objaviti tijekom dana i kontaktirati ga e-mailom. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Sretna dobitnica je Tesa Pandža. Čestitamo!

Foto: PR

Učitati još
Zatvori