Ovo je i službeno najgledanija Netflixova serija na engleskom jeziku

Ovo je i službeno najgledanija Netflixova
serija na engleskom jeziku

Naslovi na Netflixu redovito obaraju rekorde gledanosti i iznova podsjećaju da su streaming servisi u potpunosti transformirali način na koji konzumiramo sadržaj. Profilirali su se kao glavni ‘izvoznici’ trending tema odnosno naslova koji se svakodnevno komentiraju i pojavljuju na društvenim mrežama. Početkom godine, otkrili smo vam koje su to najgledanije serije bile u 2021., a sad je izašla vijest o najgledanijoj seriji na engleskom jeziku u povijesti ovog streaming giganta.

Druga sezona serije Bridgerton oborila je tako apsolutno sve, pa i vlastiti rekord postavljen prvom sezonom. U prvih 28 dana prikazivanja, novo poglavlje Bridgertona gledalo se više od 627.11 milijuna sati! Prva je sezona u istom vremenskom periodu od četiri tjedna dostigla više od 625 milijuna pogledanih sati, a Netflix upravo u tom vremenskom razmaku (28 dana) odlučuje je li objavljena serija uspješna ili ne. Nastavak priče o obitelji Bridgerton i londonskoj kremi društva dobio je mahom pozitivne recenzije, a u glavne su uloge, nakon Phoebe Dynevor i Rege-Jeana Pagea, uspješno uskočili Jonathan Bailey (kojeg smo gledali i u prvoj sezoni) i Simone Ashley (prethodno poznata iz serije Sex Education).

Squid Game
Inventing Anna

Bridgerton je postala tako najgledanija serija na engleskom jeziku, a slijede ju reality serija The Ultimatum, Jimmy Savile: A British Horror Story i serija Inventing Anna. Generalni rekord za najgledaniju seriju (bez obzira na jezik) još uvijek drži južnokorjeski hit Squid Game koji je streaman više od 582 milijarde sati. Međutim, uskoro izlaze ozbiljni ‘kandidati’ koji bi mogli zaprijetiti ovakvom uspjehu Bridgertona; napokon stiže nova sezona britanske The Crown i serije Stranger Things.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori