Branka Katić ostvarila prvu ulogu na španjolskom jeziku – za Journal otkriva detalje snimanja
Branka Katić ostvarila prvu ulogu na španjolskom jeziku – za Journal otkriva detalje snimanja

Branka Katić ostvarila prvu ulogu na španjolskom jeziku – za Journal otkriva detalje snimanja

Branka Katić, jedna od najtalentovanijih regionalnih glumica, već od svoje prve uloge u filmu Nije lako sa muškarcima igrala je rame uz rame s najvećim imenima regionalne, a kasnije i svjetske scene. Prve kadrove dijelila je s najvećom jugoslavenskom glumačkom zvijezdom Milenom Dravić. Potom i s Radom Šerbedžijom i Nebojšom Glogovcem da bi nastavila nizati role u kadru s poznatim svjetskim imenima.

Nakon filma Put kojim nisam pošao (The Roads Not Taken) u kojem pored holivudskih zvijezda Elle Fanning i Salme Hayek, glumi i s jednim od najpoznatijih španjolskih glumaca Javierom Bardemom, sada je ostvarila i prvu ulogu na španjolskom jeziku u filmu La quinta de los almendros blancos (The Portuguese House). U ovom ostvarenju Branka Katić dijeli kadar s proslavljenim španjolskim glumcem – Manolom Solom, koji je pored brojnih ulogu ostvario i onu u filmu Panov lavirint Guillerma del Tora. Za Journal otkriva utiske i detalje snimanja.

Branka Katić o filmu La quinta de los almendros blancos

Upravo sam završila snimanje filma “La quinta de los almendros blancos” redateljice i scenaristice Aveline Prat u Barceloni. Sasvim nenadano sam dobila priliku prvi puta glumiti na španjolskom jeziku. Kako ne pričam taj jezik, bio je to veliki izazov za mene, pa sam siječnja provela u moru španjolskog. Učila sam jezik i pripremala se za ulogu po više sati dnevno.

Imala sam jasnu viziju lika i nakon snimanja posljednje scene dobila lijep kompliment od redateljice – rekla mi je da sam napravila ulogu mnogo bolju od svega što je mogla zamisliti. Partner mi je bio Manolo Solo (Pan’s Labyrinth), a u glumačkom timu je i divna portugalska glumica Maria de Mederios (Pulp Fiction). Film je suptilna ljubavna priča koja istražuje nove početke. Moj lik dolazi u posljednjih pola sata, nosi misteriju, radost i vitalnost. Zahvalna sam na novom iskustvu i pruženoj šansi. La vida es bonita!, istakla je Branka Katić za Journal.

Tko je španjolska redateljica čije ćemo novo ostvarenje zasigurno pogledati i što znamo do sada o filmu, donosimo u nastavku.

BRANKA KATIC u filmu The Big Picture (2010)

Tko je Avelina Prat?

Rođena u Valenciji, scenaristica i redateljica, Avelina Prat, radila je kao supervizor na preko 30 scenarija dugometražnih filmova s poznatim redateljima kao što su Fernando Trueba koji je pisao scenario za čuveni, Oskarom nagrađen, film Belle Epoque, francuska scenaristica i redateljice Lucile Hadžihalilović, kao i španjolski redatelj Cesc Gay poznat po komediji Truman. Režirala je i napisala kratke filmove koji su dobili priznanja na nacionalnim i međunarodnim festivalima.

Nakon debija dugometražnog filma Vasil upustila se u snimanje novog dugog ostvarenja La quinta de los almendros blancos u kojem glavne uloge tumače Manolo Solo, Branka Katić i Maria de Madeiros.

Što znamo o filmu do sada?

La quinta de los almendros blancos (The Portuguese House) je drama koja donosi duboko osobni, emotivni i ljubavni zaplet troje ljudi čiji se životni putevi misteriozno križaju. Jednog jutra, Fernando (Manolo Solo) se budi i saznaje da mu je žena nestala. Ona je napustila Španjolsku, gdje se i odvija radnja filma, da bi se vratila u Srbiju. Suočen s novonastalom situacijom Fernando odlučuje krenuti na put u Portugal. Tamo upoznaje vrtlara koji neočekivano umire, a Fernando odlučuje preuzeti njegov identitet. Nakon toga upoznaje misterioznu ženu po imenu Amalia (Maria de Madeiros). Započinju miran odnos sve dok Fernando ne sazna da je Olga (Branka Katić) preuzela identitet njegove nestale žene i sada živi u njegovom stanu u Španjolskoj.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: IMDb, Instagram: @distintofilms

Učitati još
Zatvori