Počinje blockbuster ljeto: Donosimo vodič kroz kino hitove koje gledamo već u lipnju
Počinje blockbuster ljeto: Donosimo vodič kroz kino hitove koje gledamo već u lipnju

Počinje blockbuster ljeto: Donosimo vodič kroz kino hitove koje gledamo već u lipnju

Završetak školske godine donosi dosad neviđenu filmsku sezonu koja je izvrsno izbalansirana tako da će zadovoljiti ukuse i preferencije najšire moguće publike u kinima. Od filmova o superjunacima, čistokrvnih visokobudžetnih nastavaka poznatih franšiza, inspirativnih priča, urnebesnih komedija, sve do zastrašujućih horora i napetih trilera.

Od novih nastavka svima poznatih i iščekivanih mega hitova Transformers, Flash i Indiana Jones, postoji još mnogo toga čemu se možemo radovati. Da previše ne duljimo, pogledajte veliki pregled kino hitova za ljeto 2023. Startamo s onima koje gledamo u lipnju…

Transformers: Uspon zvijeri

Sezona započinje već od srijede 7. lipnja povratkom omiljene franšize Transformers: Uspon zvijeri u IMAX, 4DX te 3D formatima.
Spektakularno kino iskustvo prepuno akcije koja se odvija nakon događaja iz hit filma Bumblebee, Transformers: Uspon zvijeri po prvi put na velikom platnu predstavlja impresivne nove likove, dok omiljene favorite smješta u akcije u kojima nikad prije nisu viđeni.

Vraćajući se nevjerojatnom uzbuđenju koje je zarobilo srca i maštu gledatelja diljem svijeta, ova epska avantura vodi publiku na put oko svijeta, od New Yorka 1990-ih do džungli Perua, pa sve do najudaljenijih krajeva svemira.

Flash

Tjedan dana kasnije, točnije od 14. lipnja u kina stiže omiljeni član Lige pravde – FLASH, prvi samostalni film titularnog DC-jevog superheroja, u režiji Andyja Muschiettija. Glavnu glumačku ekipu čine Ezra Miller kao Barry Allen aka The Flash, Sasha Calle kao Supergirl, te Michael Keaton i Ben Affleck kao Batmani.

Priča filma vrti se oko Flashovog pokušaja da se vrati u prošlost kako bi spasio svoje preminule roditelje. Međutim, pokušaj da spasi svoju obitelj nenamjerno ga okreće u budućnost, ostavljajući Barryja zarobljenog u okrutnoj sadašnjosti u koju se general Zod vratio s prijetnjom uništenja, a Barry nema drugih superheroja koji bi mu priskočili u pomoć. Osim ako ne uspije izmamiti sasvim drugačijeg Batmana iz mirovine i spasiti zatočenog Kriptonca iz zatočeništva, iako ne onog kojeg traži. U konačnici, Barryjeva jedina nada da spasi svijet u kojem se našao i vrati u budućnost koju poznaje jest utrka s vlastitim životom. Ali hoće li konačna žrtva biti dovoljna da se uspostavi red u svemiru provjerite već od 14. lipnja na pretpremijernim projekcijama u IMAX i 4DX formatima u kojima filma izgleda spektakularno!

Elementi

Od 15. lipnja u kina stiže maštovita animacija studija Disney i Pixar koja govori o različitostima i njihovoj privlačnosti. Radnja filma smještena je u svijet u kojem četiri osnovna elementa vatra, zemlja, voda i zrak žive i koegzistiraju. Zrak često ima glavu u oblacima, dok zemlja zna biti odveć plodna! Voda uvijek svuda prodre… A vatra? Ona se lako užarava. Ali svi oni žive po jednom pravilu. Elementi se ne miješaju!

Unatoč njihovim očitim i temeljnim razlikama elementi će ipak shvatiti da su mnogo sličniji nego što su mislili i da je ono što se nalazi iznutra puno važnije od onoga što je izvana. Elementi u kina diljem Hrvatske stižu u sinkroniziranoj i originalnoj verziji u distribuciji Blitz filma.

Crni demon

Napeti horor triler, redatelja filma Rambo: Do zadnje kapi krvi, Crni demon u kina stiže 15. lipnja. Idilični obiteljski odmor naftnog magnata Paula Sturgesa pretvori se u noćnu moru kada se iz dubina oceana pojavi masivni megalodon poznat po imenu: Crni demon, koji je spreman učiniti sve kako bi zaštitio svoj teritorij.

Nasukani i pod stalnim napadima, Paul i njegova obitelj moraju nekako pronaći način kako se vratiti na kopno prije nego što ih ponovno napadne u ovoj epskoj bitci između čovjeka i prirode. Teško da ćete ući u more opušteno nakon ovog filma!

Misija Kandahar

Gerard Butler je od 22. lipnja ponovo u ulozi operativca, ovog puta agent CIA-e koji otkriva tajnu misiju u Afganistanu. Redatelj Ric Roman Waugh je sa Butlerom već surađivao na akcijskih hitovima Pad anđela i Grenland.

Curenje obavještajnih podataka razotkriva tajnu misiju i otkriva identitet CIA-inog operativca koji radi na Bliskom Istoku. Zaglavljen u srcu neprijateljskog teritorija, on i njegov prevoditelj moraju se izboriti za izlaz iz pustinje do mjesta spašavanja u Kandaharu u Afganistanu, izbjegavajući elitne specijalne snage koje ih progone…

Indiana Jones i artefakt sudbine

Kraj lipnja je rezerviran za povratak nezamjenjivog Harrisona Forda u ulozi Indiane Jonesa! Od hvaljenog scenarista i redatelja Jamesa Mangolda dolazi posljednje poglavlje sage o jednom od najveći heroja kinematografije. Indiana Jones i artefakt sudbine od 28. lipnja posljednji put predstavlja za Oscara® nominiranog Harrisona Forda u njegovoj kultnoj ulozi arheologa s bičem.

Godina je 1969. i Indiana Jones je spreman odustati. Proveo je više od desetljeća podučavajući arheologiju na koledžu Hunter u New Yorku i sprema se povući u mirovinu u svom skromnom stanu u kojem ovih dana živi sam. Stvari se mijenjaju nakon iznenadnog posjeta njegovog otuđenog kumčeta Helene Shaw, koja traži rijedak artefakt koji mu je njezin otac godinama dao na čuvanje – radi se zloglasnom uređaju koji navodno ima moć lociranja vremenskih pukotina.

Uspješna prevarantica, Helena, krade brojčanik i brzo odlazi iz zemlje kako bi prodala artefakt najboljem ponuditelju. Ostavši ga bez izbora, Indy briše prašinu sa svog slavnog šešira i kožne jakne za još jednu, posljednju vožnju. Indiana Jones i artefakt sudbine u kina stiže u uzbudljivijim IMAX i 4DX formatima!

Foto: PR

Učitati još
Zatvori