Leonardo DiCaprio postat će Frank Sinatra u novom Scorseseovom filmu
Leonardo DiCaprio postat će Frank Sinatra u novom Scorseseovom filmu

Leonardo DiCaprio postat će Frank Sinatra
u novom Scorseseovom filmu

Legendarni redatelj Martin Scorsese ne planira brzo u mirovinu. Nakon što je s 80 godina režirao sjajan prošlogodišnji Killers of the Flower Moon, sada sprema biografski film o Franku Sinatri, jednom od najvećih glazbenih zvijezda svih vremena. Scorsese će se ponovno udružiti s čestim suradnikom Leonardom DiCapriom koji će utjeloviti glavnu ulogu. Također znamo kako će Sinatrinu drugu suprugu, glumicu Avu Gardner glumiti oskarovka Jennifer Lawrence.

biografski film o Franku Sinatri

New York, New York

Nije čudno da Scorsese režira film o ovom velikanu. Baš kao i Scorsese, i Sinatra je bio ponosni Njujorčanin, a redatelj je i 1977. napravio film nazvan po Sinatrinoj hit pjesmi New York, New York. Kako prenose strani mediji, Sinatrina kćer Tina, koja kontrolira njegovu imovinu još nije dala zeleno svjetlo za filmsku adaptaciju života njezinog oca, no Scorsese je već upikirao glumce koje želi u filmu.

Leonardo DiCaprio, koji je s redateljem surađivao na niz filmova, možda se čini kao loš izbor za Sinatru, no poznavajući njihov zajednički opus, možda nas čeka prava poslastica. A priznajemo i da jedva čekamo vidjeti glumca kako pjeva. S obzirom na to da znamo kako Scorsese želi i Jennifer Lawrence u filmu kao Avu Gardner, možemo pretpostaviti da će se film odvijati u 50-ima, vrijeme kada su Sinatra i Gardner bili u braku. Bila bi to druga suradnja DiCaprija i Lawrence koji su se prethodno skupa pojavili u filmu Don’t Look Up.

biografski film o Franku Sinatri
biografski film o Franku Sinatri

Još jedan biopic

Uz biografski film o Franku Sinatri, Scorsese se sprema napraviti još jedan film o životu Isusa Krista. Film A Life of Jesus temeljen je na knjizi istog autora koji je napisao Silence, na kojem se temelji još jedan Scorseseov film koji se bavi religijom. U njemu je glumio Andrew Garfield, a Scorsese ga navodno želi i u ulozi Isusa. Glumac Miles Teller je također u pregovaranju da bude u filmu. A Life of Jesus trebao bi se fokusirati na Isusova učenja i principe. Podsjetimo, ovo nije prvi Scorseseov film o ovoj kršćanskoj figuri. Njegov The Last Temptation of Christ iz 1988. godine s Willemom Dafoeom u glavnoj ulozi također je tematizirao Isusov život.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori