Antivalentinovo filmovi: 8 odličnih filmova za one kojima je dosta klasičnih ljubavnih
Antivalentinovo filmovi: 8 odličnih filmova za one kojima je dosta klasičnih ljubavnih

Antivalentinovo filmovi: 8 odličnih filmova za one kojima je dosta klasičnih ljubavnih

Romantični filmovi često su najmainstream filmovi koji postoje. Ne možemo prigovoriti s obzirom na to da takve priče često i najviše privlače. Otkad postoji film, ljubav je središnja inspiracija pa tako postoji pregršt romantičnih filmova koji slave ljubav, a koje obožavamo. Volimo kad ona pobijedi i kad par ima sretan završetak. Međutim, to tako često ne ide kod nas običnih smrtnika u pravom životu.

Valentinovo se bliži i sljedećih nekoliko dana bit ćemo bombardirani reklamama o raznim valentinovskim ponudama za parove, poklonima za svoju bolju polovicu, fotkama parova na društvenim mrežama koji si čestitaju ovaj Dan zaljubljenih… Sigurni smo i kako ćete nailaziti na mnoge preporuke odličnih filmova koji možete pogledati s dečkom ili curom, no što za nas kronično singl ljude? E pa nas čekaju Antivalentinovo filmovi. Tako smo okarakterizirali ovih osam odličnih filmova u kojima ljubav ipak ne pobjeđuje sve.

Antivalentinovo filmovi

500 Days of Summer

Summer: I love The Smiths.

Tom: Sorry?

Summer: I said I love The Smiths. You have good taste in music.

Tom: You like The Smiths?

Summer: To die by your side, such a heavenly way to die. I love em.

Tom: Holy shit.

Ova interakcija bila je dovoljna protagonistu filma, Tomu, da se kompletno zaljubi u Summer, djevojku koja će mu slomiti srce. Mislimo da ne trebamo previše pisati o 500 Days of Summer. Ovaj film možda je i najantivalentinovski film stoljeća. Jedan je od onih koji tako realistično prikazuje romantične odnose i ne romantizira ništa.

Antivalentinovo filmovi

Closer

Što se dogodi kada muškarac iz jednog para, upozna ženu iz drugog para? Dogodi se film Closer koji romansu prikazuje na sasvim drugačiji način. Julia Roberts i Clive Owen čine jedan par, a Natalie Portman i Jude Law drugi. No, stvari se zakompliciraju kada se Julia i Jude počnu sviđati jedno drugom. Closer nam želi reći kako ljubavni odnosi mogu biti poprilično kaotični i komplicirani, a ono što film čini najboljim su upravo glumačke izvedbe četiri glavnih glumaca. Closer je film koji razdvaja parove.

Antivalentinovo filmovi

Ruby Sparks

A jeste li ikada bili toliko solo da ste si sami stvorili partnera ili partnericu? Upravo to je napravio protagonist filma Ruby Sparks. Riječ je o spisatelju koji ima blokadu tijekom pisanja svog romana. Usamljeni pisac odluči romansu pronaći na najneobičniji način. Tako što počne pisati o svojoj idealnoj ženi, onoj koja će ga voljeti. Njegova želja toliko je jaka da se taj lik, Ruby stvori u njegovom stanu. I nastane kaos. Nakon prvotnog šoka da je Ruby sada stvarna, par uđe u vezu, ali stvari ne postanu tako jednostavne kao na njegovom papiru. Ruby Sparks jedan je od najpodcjenjenijih (anti)romantičnih filmova.

Kramer vs. Kramer

Slatko upoznavanje, dejtanje, zaruke, vjenčanje…rastava? Naravno, ne mora svaki romantični odnos ovako završiti, no tužna realnost je da mnogi jesu. Ako ijedan film bolje prikazuje kako se romantični odnosi mogu promijeniti na gore, onda je to hvaljeni Kramer vs. Kramer. Bračni par Kramer čine Ted i Joanna. Kada radoholičara Teda, Joanna ostavi i zatraži rastavu, slijedi mučna borba za skrbništvo nad njihovim sinom Billyjem. Posljedica kraha braka Teda će naučiti zanemarene roditeljske uloge, Joannu kako biti samostalna, ali će i produbiti rane uzrokovane rastavom. Glume legendarni Dustin Hoffman i Meryl Streep (kojoj je ovaj film donio prvog Oscara).

Antivalentinovo filmovi

High Fidelity

Prekidi mogu stvoriti odličnu priču. To znaju ljudi iza filma High Fidelity zbog kojeg ćete biti sretni da ste solo. Film prati Roba (John Cusack), vlasnika trgovine pločama koji nam prepričava svojih top pet prekida koje je imao u životu. Atmosfera filma je toliko early 2000s, ali i bolno antivalentinovska. Kroz svaki prekid saznajemo malo više o Robu i njegovim dejting navikama, a svaka veza zapravo ne završi sretno. High Fidelity napravljena je i u seriju sa Zoe Kravitz (čija majka Lisa Bonet glumi jednu od Robovih bivših), no fanovi je nisu baš dobro primili. Film, s druge strane, ima svoju legiju fanova te je odličan izbor za Antivalentinovo.

Antivalentinovo filmovi

Love

Francuski film Love, poznatog redatelja Gaspara Noea, erotska je drama u kojoj se ljubav često izjednačava sa seksom, zbog čega i glavni glumac pati. Neka vas ime filma ne zavara. Iako u početku mislimo da pratimo ljubavnu priču koja će imati sretan završetak, to se ubrzo promijeni i skoro cijeli film glavni lik pati zbog bivše ljubavi. Murphy je Amerikanac koji živi u Parizu. Kada upozna Electru, njihovu vezu karakterizira izrazita seksualna povezanost i emocionalnost. Kada uoče svoju novu mladu susjedu, pozovu je sa sobom u krevet na uzbudljivu noć, no nisu ni svjesni kakav veliki utjecaj će to imati na njihovu vezu. Spoilati nećemo, samo ćemo vam reći kako je Love zaista kvalitetan film.

Antivalentinovo filmovi

Casablanca

Vratimo se malo klasicima. Casablancu mnogi nazivaju jednim od najboljih filmova svih vremena, a mi ćemo ga danas nazvati antivalentinovskim. Nazvana po gradu u Maroku u kojem je film smješten, Casablanca prati Ricka, vlasnika bara koji mora odlučiti hoće li pomoći svojoj bivšoj ljubavi Ilsi da sa svojim suprugom pobjegne od nacista. Njihova ljubav bila je snažna, a ponovni susret podsjetio na neke prijašnje strasti, no Humphrey Bogart i Ingrid Bergman na kraju ipak ne završe skupa i Rick se mora pomiriti s tim.

Antivalentinovo filmovi

The Tinder Swindler

Solo ste i osjećate se loše što nemate nikoga? Pogledajte The Tinder Swindler i bit ćete sretni što niste u vezi. Netflixov dokumentarac iz 2022. postao je hit kada je izašao jer je riječ o zaista nevjerojatnoj priči. The Tinder Swindler prati čovjeka koji je preko Tindera upoznavao žene koje je onda uvukao u mrežu laži i prevara kako bi ih doslovno koštao milijune dolara. Tinder Swindler je još uvijek na slobodi, tako da, pazite se. Možda je ipak bolje biti solo.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori