Zbogom kapetane Holt: Sjećanje na glumca Andrea Braughera
Zbogom kapetane Holt: Sjećanje na glumca Andrea Braughera

Zbogom kapetane Holt: Sjećanje na
glumca Andrea Braughera

Danas smo se probudili uz tužnu vijest da nas je napustio američki glumac Andre Braugher, najpoznatiji po ulozi policijskog kapetana Raymonda Holta u popularnoj seriji Brooklyn Nine-Nine. Glumac je preminuo nakon kratke bolesti, a imao je samo 61 godinu.

Andre Braugher

Braugherov kapetan Holt mnogima je bio omiljeni lik hit serije Brooklyn Nine-Nine zbog svoje stoičke i robotske osobnosti koju je tako izvrsno svaki put odglumio. To ga je učinilo fan favouriteom, a pogotovo kad bi bio uparen u sceni s Andy Sambergovim djetinjastim Jakeom Peraltom.

Njegova prva uloga bila je u poznatom ratnom filmu Glory iz 1989. s Morganom Freemanom i Denzelom Washingtonom. Film opisuje jednu od prvih crnačkih pukovnija u Američkom građanskom ratu. Braugher je glumio Thomasa Searlesa, slobodnog čovjeka koji se pridruži pukovniji.

Andre Braugher

Nakon toga, Braugher je gradio uspješnu televizijsku karijeru, a nekoliko puta je glumio policajce. Za ulogu detektiva Franka Pembletona u seriji Homicide: Life on Street, 1998. osvojio je i nagradu Emmy. Također je osvojio Emmy i za ulogu u miniseriji Thief. Mlađe generacije ga ipak najviše pamte kao kapetana Holta.

Nakon vijesti o njegovoj smrti mnoge kolege odali su mu počast. Terry Crews, njegov kolega iz serije Brooklyn Nine-Nine objavio je Braugherovu sliku na Instagramu uz dirljivu poruku: Ne mogu vjerovati da si otišao tako rano. Čast mi je bilo poznavati te, smijati se s tobom, raditi s tobom i dijeliti prekrasnih osam godina gledajući tvoj nezamjenjivi talent, početak je Crewsovog tributea, a mi vam u nastavku donosimo najbolje trenutke kapetana Holta koji pokazuju zašto smo ga toliko voljeli.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori