Stigla je druga sezona serije And Just Like That… Pogledali smo prve dvije epizode i teško da će vas oduševiti
Stigla je druga sezona serije And Just Like That… Pogledali smo prve dvije epizode i teško da će vas oduševiti

Stigla je druga sezona serije And Just Like That… Pogledali smo prve dvije epizode i teško da će vas oduševiti

Napokon je stigla druga sezona serije And Just Like That te su izašle čak dvije epizode. Carrie, Miranda i Charlotte vratile su se svojim svakodnevicama. Uz njih i novi likovi koje smo upoznali u prvoj sezoni – Che, Seema, Nya i Lisa.

and just like that

Prva epizoda dijelom podsjeća na stare epizode Seks i grada

Prva epizoda otvara scenu Carrie s novim muškarcem, Franklynom koji je producent njezinog podcasta. Nakon smrti Mr. Biga, Carrie se pita je li zaista spremna za novu vezu. S Franklynom ima samo neobavezni seks i želi da tako ostane. Ipak, sve nam se čini kako će se ta veza zakomplicirati. I dok Carrie želi isključivo seks, Miranda se počinje vezati za Che i brine se da im se veza vrti samo oko seksa. Trenutno se nalaze u Los Angelesu gdje Che radi na pilot epizodi svoje serije Che Pasa. I dok je Che poprilično zauzeta, Miranda se osjeća usamljeno.

Carrie ide na Met Galu

Osim smrti Mr. Biga, ono što je bio najveći šok za fanove Seks i grada je veza između Mirande i Che. Jednom najomiljeniji TV par, Miranda i Steve, nisu više skupa. Kreatori serije odlučili su Mirandu staviti na skroz drugačiji put. Čini se kako će veza Mirande i Che potrajati, unatoč protivljenju velike većine fanova. Ono što nas je razočaralo je da su kreatori serije Mirandin lik uništili. Uzeli su voljeni lik kojeg je karakterizirala snaga i odanost te je sveli na nesigurnu i dosadnu osobu. Ne pomaže i to što je Che lik kojeg su fanovi nazvali ‘najgorim likom na televiziji’. I dalje se čini da bi taj lik trebao biti duhovit, talentiran i malo edgy, ali to ni u drugoj sezoni nije uvjerljivo. Iako stalno ima stand-up gaže, one nam nikada nisu prikazane tako da nam ostaje samo vjerovati da je Che zaista duhovit lik. Ipak, Che u novoj sezoni pokazuje malo više srca i čekamo vidjeti kako će se taj lik dalje razvijati.

and just like that

Dok se Miranda sama provodi u Los Angelesu, Carrie i Charlotte u New Yorku se spremaju za svoju prvu Met Galu. Epizoda je puna odličnih modnih kreacija, a pojavi se i jedna od najzapamćenijih. Carrie na Met Galu odluči obući svoju Vivianne Westwood vjenčanicu koju je nosila na vjenčanju s Bigom. Bio je to bittersweet trenutak i za Carrie i za publiku, ali i povratak jednog od najboljih modnih komada koje je Carrie nosila.

and just like that
and just like that

Hoćemo li se povezati s novim likovima?

I dok je prva epizoda imala starog Seks i grad štiha s ljubavnim problemima, seksom i idealnim njujorškim životom, druga epizoda čini se malo nepovezana. Charlotte cijelu epizodu pokušava vratiti Chanel haljinu koju je njezina kćer prodala kako bi si kupila klavijaturu, Carrie se muči s pisanjem reklame za svoj podcast, a Miranda je još u LA-u. U drugoj epizodi se također malo više približavamo novim likovima Lisi, Nyi i Seemi.

Prve dvije epizode previše traže od publike da prihvati te nove likove koje ne poznajemo toliko dobro da bi ih već zavoljeli. Seema je prava girlboss, Nya pokušava uvesti dubinu u svoj lik, a Lisa ima ambicije i nade. No, teško je brinuti se o pojedinostima njihovih privatnih života. Zbog stalnog preskakanja s lika na lik, teško je i ostati u toku. Postaje zbunjujuće o kome se uopće radi u ovoj sezoni.

and just like that
and just like that

Ipak, druga sezona se naizgled približava onome što je Seks i grad bio. Najavljeni su povratak Aidana u Carrin život te povratak Samanthe – lika bez kojeg And Just Like That jednostavno ne funkcionira.

Foto: IMDb, Instagram (@justlikethatmax)

Učitati još
Zatvori