Pet najboljih “feel-good” filmova za vikend

Pet najboljih
“feel-good” filmova za
vikend

Užurbana svakodnevica i hvatanje u koštac s izazovima koji vrlo često iscrpe energiju, mogu za rezultat imati demotiviranost, ali i proispitavanja o vlastitoj svrsi, ciljevima i samoaktualizaciji.

Ponekad svakome od nas ponestane inspiracije, no to nije razlog za odustajanje od vlastitih ciljeva već je znak da je vrijeme za odmor i pronalaženje inspiracije na mjestima gdje ih do sada nismo tražili.

Iako je lipanj idealan mjesec za godišnji odmor, bili usred radnih zadataka ili se spremate na predah od realnosti, korisno je ugoditi sebi sitnicama koje uvijek poprave raspoloženje. Stoga, večer provedite u ugodnom ambijentu svog doma, pripremite omiljeni snack i filmove koji će vas iznova osnažiti i motivirati. U nastavku saznajte koji bi se filmovi trebali naći na vašem popisu za večerašnji movie night.

Julie & Julia

Julie je spisateljica koja za sada radi u pozivnom centru. Julia je kuharica koja stvarno voli jesti. Zajedno stvaraju nevjerojatno uparivanje u jedinstvenom formatu priče koja govori o samoostvarenju i uspjehu u vremenu i prostoru.

Julie & Julia je priča o pronalaženju vaše strasti i praćenju vašeg srca i podučava ove lekcije na način koji je drag i zabavan.

Ako volite priče o emocijama, u potrazi ste za svojom strašću, Meryl Streep, ili hranu, Julie & Julia je film za vas.

The Secret Life of Walter Mitty

Ovo je film koji zasigurno nije na popisu “velikih klasika” i čak nije napravio mnogo buke kada je prvi put objavljen 2013., ali je beskrajno topao i zabavan.

Walter Mitty je priča u kojoj se svatko može pronaći. Riječ je o čovjeku koji živi život koji nikada nije trebao živjeti i pokušava pronaći sebe. Postavlja si pitanja tko je on i što namjerava učiniti. Na nevjerojatnom putovanju širom svijeta, shvaća nekoliko važnih stvari prije nego što se vrati tamo gdje je sve počelo.

Ako se osjećate malo izgubljeno, volite epska unutarnja putovanja gdje se morate naći, i uživajte u Benu Stilleru onda ćete zavoljeti ovaj film.

Remember the Titans

Remember the Titans mnogima je jedan od apsolutnih filmskih favorita tijekom odrastanja.

Ovo je film o pobjedi, ustrajnosti, rasizmu i jedinstvu. Radi se o tome da vidimo i dalje od boje nečije kože jer ključno je ono što leži u srcu i tko smo mi uistinu. Radi se o svjetovima koji se doslovno sudaraju, a pritom nešto jako lijepo izlazi iz tog praska.

Ako volite sportske filmove, filmove s povijesnom važnošću ili Denzela Washingtona i niste pogledali ovaj klasik, učinite sebi uslugu i pogledajte ga – sada.

Gandhi

Sigurno ste čuli za Gandhija i vidjeli njegove citate oko milijun puta, ali koliko ste zapravo upoznati s njegovim djelima?

Znate li nevjerojatnu priču o osobi koja će nastaviti poticati Martina Luthera Kinga u njegovoj potrazi za ravnopravnošću? Ako ne pogledate film, dugujete to sebi i svojoj okolini.

Ali

Ali je priča o boksačkom velikanu Muhamedu Aliju kojeg je glumio Will Smith. Will Smith je stvoren za ovu ulogu i uistinu je oduševio i publiku i kritiku.

No, o čemu se zapravo radi u ovoj priči? Biti borac i prevladati sve prepreke, a upravo je ovu poruku film prikazao majstorski. Kao što ćete vidjeti u filmu, Ali se bori s mnogo više stvari od svojih protivnika u ringu, ali ovdje ćete i proživjeti emocije koje proizlaze i iz nepravde, o snazi rasizma i ugnjetavanju.

Ako volite boks, povijesnu relevantnost, Willa Smitha ili priče o prevladavanju nedaća, ovaj film će vam biti prava poslastica.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori