Journal intervju: Ema Kovač, mlada glumica koja je Europu osvojila talentom
Journal intervju: Ema Kovač, mlada glumica koja je Europu osvojila talentom

Journal intervju: Ema Kovač, mlada glumica
koja je Europu osvojila talentom

Uspješna glumica, manekenka i poduzetnica, kao što bi rekao naslov slavne romantične komedije, ona je sve to! A ona je Ema Kovač, Hrvatica s talijanskom adresom.

Talentirana 27-godišnja Čakovčanka osvojila je Talijane u showu Ciao Darwin. Zatim je, uz modeling i poduzetništvo, karijeru krenula razvijati u glumačkim vodama. Proglašena je mladim talentom talijanske kinematografije, a mnogi vjeruju kako joj se smiješi i karijera u Hollywoodu.

S Emom smo imali priliku osobno razgovarati, a što nam je otkrila u našem ekskluzivnom intervjuu otkrijte u nastavku.Tatcha

ema kovač
ema kovač
  • Imali ste priliku prisustvovati Venecijanskom filmskom festivalu. Možte li s nama podijeliti doživljaje?

Nakon gostovanja na ovakvim događanjima, apsolutno mogu razumjeti one osmjehe hollywoodskih diva koje viđamo na crvenim tepisima. Ja recimo nisam mogla skinuti osmjeh s lica koliko je to sve predivno i cijeli dan kroz vas struji jedan neopisivo ugodan adrenalin. Od samog dolaska, moram pohvaliti Tom Ford Beauty tim, čije sam bila beauty lice.

Pripremili su mi tretman dostojan princeze, od osobnih asistenta, make up artista, pazili na mene da mi ništa ne nedostaje, od najmanjeg detalja, preko hrane, pića, a kada su me sredili uistinu sam se osjećala da s tim look-om pripadam baš tom poznatom i spektakularnom eventu. Srela sam brojna svjetska poznata lica, a dan smo završili večerom u organizaciji Tom Ford Beauty tima gdje su ugostili i poznate talijanske influencere. Bila je to jedna zanimljiva večer.  

ema kovač
  • Kako je započela vaša glumačka karijera? Jeste li oduvijek sanjali tome da ćete postati glumica?

Da, apsolutno sam od malena sanjala o glumi. Moja glumačka karijera je započela kada sam imala 5 godina, u dječjem gradskom kazalištu Čakovec, gdje mi je mentor bio Dejan Buvač. Atmosfera u tom malom kazalištu je uvijek bila obiteljska, topla i definitivno sam ga doživljavala kao moj safe place, utočište gdje svi problemi nestaju i ostaje samo taj moj mali svijet mašte i glume.

Nakon srednje škole sam zatim krenula na faks, nisam ni sama znala u kom smjeru želim ić u poslu pa sam jako sretna da me život vratio mojoj prvoj ljubavi, a to je upravo gluma.

ema kovač
ema kovač
  • Na koji ste glumački projekt do sada posebno ponosni?

Posebno sam ponosna na ulogu u filmu Romana Polanskog „The Palace“ koju sam snimala ove godine, a već sljedeće će biti u kinima. Ja sam imala iskustva u glumi, sa kazališne perspektive, međutim film i kazalište nisu isti, to je kao da uspoređujemo catwalk na reviji i photoshooting za kampanju.

Tako da dobiti u godinu i pol, koliko sam trenutno aktualna u glumačkim vodama, ovakvu ulogu na koju mnogi čekaju godinama, je uistinu za mene velika stvar i otvorilo mi je brojna druga vrata. Također, na setu sam bila sa priznatim svjetskim glumcima, poput Mire Sorvino, Mickey Rourke, pa doživjeti glumu s njihove strane je za mene veliko iskustvo.

ema kovač
  • U kojim ćemo vas filmovima, odnosno glumačkim ulogama uskoro moći vidjeti?

U nedjelju, 23.10 izlazi film američke produkcije „Lambourghini“ koji će se predstaviti na rimskom filmskom festivalu.

Tako da me čeka još jedan red carpet kojem se iznimno veselim. U prosincu na talijanskim tv ekranima kreće serija „Impero“ gdje glumim s poznatim talijanskim glumcem Giancarlo Giannini, a zatim sljedeće godine „The palace“ Romana Polanskog. Ostale projekte ću otkriti s vremenom, da ostavimo nešto i za sljedeći intervju.

ema kovač
ema kovač
  • Imate li skrivenu glumačku želju ili san koji biste voljeli ostvariti u tom svijetu?

Ja imam toliko želja koje bih voljela ostvariti da mi je teško istaknuti jednu želju u kategoriji glume. Svakako imam želju dalje se razvijati na tom glumačkom putu i raditi sa svjetski poznatim licima kako bi što bolje „ispekla zanat“. No, također sam otvorena i za sve druge poslovne prilike, voljela bih dodatno unaprijediti i svoje privatno poslovanje kroz brend Ambinca. Tako da sve su mi to kompatibilne stvari koje stvaraju moju zaokruženu poslovnu sredinu.

Dajem sve od sebe u svakoj toj kategoriji od glume, modelinga i businessa i samo bih voljela postići uspjeh u svemu što radim.

ema kovač
  • Poslovni i privatni život trenutno vam je vezan uz Italiju. Što vam se ondje najviše, a što najmanje sviđa?

Najvećim dijelom sam poslovno vezana za Italiju i taj dio mi se i najviše sviđa. Naime, Italija je, u svijetu u kojem ja poslujem, gluma i modeling, uistinu vrlo perspektivna. I sami ste upoznati s talijanskom modom, možete onda zamisliti koliko je tu mogućnosti za snimanja. Obožavam talijansku filmsku produkciju koja iz dana u dan nudi nove serije, filmove, edukacije i usavršavanja. Oduvijek su talijanski filmovi bili među najboljim europskim filmovima, a otkada se emitiraju na Netflix kanalima njihova produkcija i svjetska prepoznatljivost su se udeseterostručili. 

Ovisnik sam naravno i o talijanskoj kuhinji koja me iznova oduševi jer je pripremaju sa minimalno sastojaka, a okus je božanstven. Neusporediva je pasta pripremljena u Italiji s onom u Hrvatskoj. S druge strane nikako ne podnosim talijansku birokraciju, koja toliko usporava njihove procese da je bolje je maksimalno izbjegavati. Hrvatska je tu svakako korak ispred.

Što se ljudi tiče, stekla sam nekoliko bliskih prijatelja, iznimno su veseo i zabavan narod,  no u krugovima u kojima se ja krećem, a i s rasporedom kojeg imam, teško je održati blizak kontakt sa svima pa sam još uvijek s prijateljima više povezana u Hrvatskoj, gdje mi je uostalom i obitelj.

  • Ostvarili ste i vrlo uspješnu modnu karijeru. Možete li se prisjetiti jednog od omiljenih trenutaka iz svoje dosadašnje karijere?

I tu mi je teško istaknuti jedan omiljen trenutak. Od kad sam ušla u svijet modelinga, neprestano uživam u tom poslu. Snimala sam jako puno kampanji i nosila dosta revija. Kod snimanja najviše su me veselile lokacije snimanja, sjećam se snimanja u Mexicu i Dominicani u kojima sam baš uživala na setovima, bilo je prezabavno. U mojim godinama kad vas odvedu na takve lokacije, ne možete ne uživati, svaka nova lokacija mi donosi novo uzbuđenje jer sam ovisnik o putovanjima.

U revijskom dijelu nosila sam brojna imena, svaki put kada bi me angažirali za poznatog dizajnera, Versace, Chopard, znala sam da me očekuje profesionalna ekipa i da ću uživati u svakom trenutku.

ema kovač
  • Svestrana ste osoba, no što vas je nagnalo da se odlučite okušati i u poduzetničkim vodama?

Vjerujem da su moji roditelji imali tu značajnu ulogu jer oni poduzetnici i odrastala sam u poduzetničkom okruženju. Kako sam znala da ću biti glumica, tako sam znala i da ću biti poduzetnica. Oduvijek me zanimala moda, kreiranje, stiliziranje, crtanje, osmišljavanje kreacija i sve me to prirodno vodilo do toga da pokrenem liniju kupaćih kostima Ambinca. Ne sviđa mi se fast fashion konzumerizam, proizvodnja nekvalitetne robe koju nakon mjesec dana više ne nosite nego se potencira nova kupovina.

Voljela bih napraviti promjenu u tom našem potrošačkom društvu, stvoriti novi mindset o potrošnji. Uvijek bih radije odabrala kreiranje manjeg broja modela, atraktivnih i visoko kvalitetnih, proizvedenih u skladu s prirodom od eko materijala, nego ganjati brzu modu

Želim pokazati da se može napraviti i kvalitetan luksuzni proizvod koji će biti cjenovno dostupan, od eko materijala i svevremenski, proizveden u Italiji, a možda s vremenom i u Hrvatskoj.

Ne ciljam masovnu proizvodnju, želim stvoriti svoj krug lojalnih kupaca, komunicirati s njima i pružiti im proizvod koji će s ponosom nositi godinama.

ema kovač
ema kovač

Mislim da je tajna mog uspjeha to što mislim da nisam uspješna. Vjerojatno me to tjera da stalno radim 🙂

Foto: Ema Kovač

Učitati još
Zatvori