Počinje nova sezona Drugog kadra

Počinje nova sezona Drugog kadra

YF4N4431

Drugi kadar – nova sezona

Drugi kadar je jedinstvena radionica namijenjena svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran.

Tijekom trajanja radionice posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama poput portreta i pejzaža, koje se potom transformiraju u završni fotografski rad. Želja organizatora je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja,  razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.

YF4N4422

YF4N4434

Što sve donosi Drugi kadar?

Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali. Radionica je namijenjena svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić čiju samostalnu izložbu u sklopu međunarodnog festivala fotografije Organ Vida možete upravo pogledati u galeriji Šira u Preradovićevoj ulici u Zagrebu. Radionicu organizira Kolektor – Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba uz podršku književnog kluba Booksa. Kako se prijaviti na Drugi kadar možete saznati na  Facebook stranici.

YF4N4450

YF4N4503

Učitati još
Zatvori