Izložbe koje trebate pogledati prije svečanog otvorenja Organa Vida

Izložbe koje trebate pogledati prije
svečanog otvorenja Organa Vida

kolaz3

Organ Vida 2017

Iako je službeno svečano otvorenje festivala Organ Vida zakazano u Muzeju suvremene umjetnosti 6. rujna u 19 sati, već koji dan ranije počinju mnogi programi. Sutra se u galeriji Šira u Preradovićevoj ulici, u Zagrebu, u 18 sati otvara izložba nagrađivanog fotografa Davora Konjikušića, dok se u Muzeju za umjetnost i obrt otvara izložba Neovisnost kroz objektiv, gostujuća izložba četvorice finskih fotografa: Juha Arvid Helminen, Jaakko Kahilaniemi, Harri Pälviranta, Juuso Westerlund. U 21 i 30 u Muzeju će se održati i proglašenje dobitnice ili dobitnika prve nagrade za hrvatsku suvremenu fotografiju, Nagrade Marina Viculin. Nakon dodjele nagrade slijedi razgovor s umjetnicima.

Davor Konjikušić – ‘Autocesta’

U galeriji Šira posjetitelji će moći pogledati zanimljivu samostalnu izložbu umjetnika Davora Konjikušića, naziva ‘Autocesta’. Istražujući prostorne tragove nekadašnjeg Autoputa ‘Bratstva i jedinstva’, današnje autoceste A3, Davor Konjikušić iščitava povijest rada, vlasništva, političkih sustava i društveno-ekonomskih odnosa. Autocesta predstavlja metaforu za priču o društvu, radu i radniku, kao i prostor u kojem su vidljivi svi politički i ekonomski antagonizmi društva danas. Autorskim fotografijama i intervencijama u suvremenom pejzažu unosi svoj pogled konstruirajući pitanja o svijetloj ili mračnoj prošlosti. Kroz zidne novine obrađuje najvažnije točke povijesti autoceste stvarajući time otvoren prostor za nova i drugačija iščitavanja. U svojoj umjetničkoj praksi Konjikušić kombinira fotografiju s tekstom, arhivskim materijalima, pronađenim predmetima i videom. Izložba će ostati otvorena za javnost do 25. rujna do 20 sati.

kolaz4

Višer o stvaralaštu Davora Konjikušića možete saznati na davorko.net, a detalje ostalih događanja i rasporeda programa festivala Organa Vida na organvida.com.

_stajalista5

Foto: Davor Konjikušić

Učitati još
Zatvori