Druga sezona Westworlda je potvrđena

Druga sezona Westworlda je potvrđena

Westworld

Dok otkrivamo neke od najvećih tajni tematskog parka Westworld, najnovija HBO uspješnica produžena je za još jednu sezonu. S obzirom na nedavni neuspjeh Vinyla i činjenice da se Igra prijestolja bliži posljednjim sezonama, bilo je važno da ovaj dramski pokušaj uspije.

Serija Westworld neobično je dugo bila u produkciji stoga ne iznenađuje da su je fanovi s oduševljenjem dočekali. No, oduševljenje nije splasnulo ni sada, nakon što smo odgledali prvih 7 epizoda i unatoč prilično kompliciranoj radnji koja se slaže poput više paralelnih slagalica. Teorije fanova na društvenim mrežama svakim su danom sve brojnije i lako se zakačiti na pomno istraživanje koja će od njih naposljetku biti točna.

Westworld

Pratimo nekoliko različitih likova unutar i izvan tematskog parka u kojem ljudi ispunjavaju sve svoje fantazije u interakciji s robotima. Futuristična tematika smještena na Divljem zapadu preuzeta je iz istoimenog filma Michaela Crichtona nastalog 1973., a Lisa Joy i Jonathan Nolan su kao režiserski par prilagodili priču modernom dobu.

Svakom novom epizodom otkrivaju se djelići informacija o ljudskim likovima, robotskim, samom parku i svemu što stoji iza njega. Radnja se paralelno odvija u kontrolnom centru gdje nastaju i gdje se prate sve umjetno generirane priče unutar Westworlda, te na Divljem zapadu, s brojnim likovima koje upoznajemo na njihovim već unaprijed zadanim putanjama. Koliko će odstupiti, mogu li roboti razviti vlastitu svijest i do koje mjere, pitanja su koja se postavljaju već od prve epizode, ali brzo na njih dobivamo i odgovore.

Westworld

Anthony Hopkins briljira u ulozi genija koji je zaslužan za svu ‘pamet’ parka, Ed Harris kao negativac dok se ne pokaže suprotno, Evan Rachel Wood kao programirana ‘dama u nevolji’ i Thandie Newton, u početku njena oštra suprotnost.

Drugu sezonu nećemo gledati prije kraja 2017. ili čak početka 2018. godine. S obzirom na kompleksnu radnju, ta informacija ne iznenađuje, jer potrebno je vrijeme da se svi likovi unutar nje poslože. Nolan je u intervjuima već polako počeo otkrivati neke od detalja nove sezone, primjerice kako zapravo roboti u Westworldu funkcioniraju i koliko su kompleksni. Pratite li trenutačno prvu sezonu, to su neki od odgovora koje ćete željeti doznati kako bi vam sve sjelo na svoje mjesto.

James Marsden i Evan Eachel Wood

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori