Cooltura: Zanimljivi film, potresna knjiga i odlične serije o kojima smo čitali ovog tjedna

Cooltura: Zanimljivi film, potresna knjiga i odlične serije o kojima smo čitali ovog tjedna

Osim još jednog divnog reading cornera kojeg smo vam predstavili proteklih dana, ovog smo tjedna prikupili i mnoštvo odličnih vijesti o serijama i filmovima. Najljepše vijesti iz umjetnosti i kulture proučite u nastavku!

Cool…film

Just Timblerlake odavno je na sebe prišio i etiketu glumca u raznim žanrovima. Sada se odlučio okušati i u drami, a njegov novi film Palmer u kojem glumi bivšeg zatvorenika koji se pokušava integrirati u društvo već je zapeo za oko kritičarima kao simpatičan uradak. O čemu se točno radi i kako bi se ovaj film mogao razlikovati od prethodnih poznatog pjevača proučite ovdje.

Cool…serija

Prije nekoliko nas je dana obradovala vijest o rebootu kultne serije ‘Sex and the City’, a onda i šuškanja o snimanju serije o Harryju Potteru. Istovremeno je u produkciji puno rebootova i remakeova serija i filmova, a samo je u proteklih nekoliko godina izašao pozamašan broj Disneyjevih live-action izdanja klasika. Zašto vrlo često budu takvi pokušaji budu neuspješni i zašto ih uporno volimo gledati te koji nam sve rebootovi stižu – ispričali smo vam ovdje.

Cool…knjiga

‘Know My Name’ memoar je Chanel Miller koji jednostavno morate pročitati. Izvrsno ocijenjena autobiografija odnosno memoar govori o iskustvu seksualnog zlostavljanja, ali i onoga što je u uslijedilo u njezinom slučaju, na jedinstveni način. Sve o knjizi i slučaju koji je stekao pažnju svjetske javnosti, pročitajte ovdje.

Cool…glazba

Cooltura Lu Jakelić

Nova godina donosi nove izazove, ali i neke nove rubrike na Journalu. Jedna od njih je i glazbeni spomenar. Glazba je oduvijek mnogima bila neizostavan dio života, a svaka lijepa ili tužna prigoda počinje i završava glazbom. Upravo zbog njene važnosti mnoge od nas definirala je kroz odrastanje i život. Kako glazba utječe na glazbenike i umjetnike općenito i što o njihovim omiljenim playlistama niste znali, čitat ćete u nadolazećim mjesecima. Rubriku otvara, mlada i talentirana hrvatska glazbenica Lu Jakelić. Njezine simpatične ‘glazbene’ odgovore pročitajte ovdje.

Cool…art

U Galeriji Galženica ovog se petka otvorila jedna posebna izložba. Ilustratori i umjetnici čije radove već dugo pratimo i koji nas nerijetko razvesele ili dirnu trenutno imaju genijalnu izložbu koju morate pogledati. Kao umjetnički osvrt na pandemiju i potrese s kojima smo se suočili, šestero umjetnika izlagat će svoje radove u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici. Tisja Kljaković Braić, Hana Tintor, Luka Vucić, Milan Šabić, Dario Petković i Boris Šćitar kroz svoje radove prikazuju svakodnevicu na izložbi ‘Nova normalnost: Prostori svakodnevice.’ Kako je možete pogledati provjerite ovdje.

Cool…dizajn

Ovog nas je tjedna oduševio i brend Mali vez. Kreativka koja stoji iza ovog brenda, Maja Miklaužić Vahtarić svoju kreativnost usmjerila je upravo na izradu preslatkih modnih dodataka, kragnica. Na njezinim kragnicama možemo pronaći razne motive, koje prilagođava sezonski ili za posebne prilike. Pa tako na njezinom Instagram profilu možemo pronaći razne uzorke i teme, a svaka kragnica je posebna upravo zato što je autentična. Detalje njezinog divnog dizajna, ručnog rada, pogledajte ovdje!

Učitati još
Zatvori