Cooltura: Nemojte propustiti lijepe stvari koje su obilježile protekli tjedan

Cooltura: Nemojte propustiti lijepe stvari
koje su obilježile protekli tjedan

Počeo je odbrojavanje do kraja 2020., a hladne večeri do kraja atipične godine uljepšali smo si brojnim novostima iz svijeta pop kulture. Polako su nam počeli pristizati vijesti o najpopularnijim serijama godine, punom parom tražimo božićne filmove, ali i skrivena mjesta u gradu gdje nas ipak čeka božićni ugođaj. Cooltura otkriva što nam je obilježilo ovaj tjedan!

Cool…serija

Ili bolje rečeno najbolje serije – upravo je to tema našeg posljednjeg TV maratona! Istražili smo o kojim se Netflixovim serijama najviše pričalo ove godine i koje su bile apsolutno najpopularnije. Neke bismo preporučili više od drugih (primjerice, ‘The Queen’s Gambit’ svakako je bolji prijedlog od ‘Emily in Paris‘), ali koju god odaberete nećete pogriješiti, samo ćete se uvjeriti u to zašto se nalaze među najpopularnijim naslovima 2020. godine.

Cool…film

romantične-božićne-komedije-Holidate-Emma-Roberts

Ovaj nam tjedan nije obilježio konkretan film, već desetak njih! Počeli smo bingeati božićne filmove, a kako bi vam olakšali odabir onih na Netflixu, poredali smo ih od najgorih do najboljih. Romantične božićne komedije na Netflixu pripadaju upravo u tu Hallmark kategoriju filmova: predvidljivi, romantični, duhoviti i sasvim neodoljivi filmovi za vrijeme u koje ih gledamo. Koji smatramo gubitkom vremena, a koji nam je posebno šarmantan otkrijte ovdje.

Cool…knjiga

Najpopularnija platforma za knjige,, Goodreads, proglasila je najbolje knjige u svim kategorija, a pobjedu u onoj glavnoj odnio j roman ‘The Midnight Library’ autora Matta Haiga. Radnja prati neobičnu knjižnicu koja sadrži na tisuće i tisuće životnih priča osobe koja se s njima suočava. Na tisuće scenarija koji bi se odigrali da ste samo jednu stvar napravili drugačije. Iako zvuči primamljivo, biste li zaista odabrali posjetiti knjižnicu i kako bi se na kraju svi ti životi razlikovali od onog koji ste proživjeli? Bi li zaista bili toliko bolji? Detalje knjige, kao i ostale najbolje knjige 2020. godine, otkrijte ovdje.

Cool…glazba

Vijest tjedna dogodila se upravo u svijetu glazbe. Taylor Swift objavila je iznenadno svoj novi album i to drugi samo ove godine. Za glazbenicu je poznato da je svaki njezin album nova faza – kako glazbena i stilska, tako i njezina osobna. Međutim, ‘Evermore’ je izdala kao nastavak i sestrinski album ‘folklorea’ koji je izašao u srpnju ove godine. Više o albumu koji ne možemo prestati slušati otkrijte ovdje.

Cool…art

Paulina-Jazvić-2

Najviše se ovih dana pisalo o zanimljivoj instalaciji Pauline Jazvić ‘Top Dog / Under Dog’ u Muzeju za umjetnost i obrt. Od Stalnog postava za publiku je dostupno tek stubište u blokadi stoga je upravo na tom mjestu postavljena intrigantna prostorna instalacija bijelog pudla koji se nalazi u ulozi „vodiča“ kroz trenutnu dramu protresenih uloga u životnoj igri preokreta. Cijelu priču iza jedinstvene instalacije pročitajte ovdje.

Cool…dizajn

FotoPriče cover

Više smo puta ovog tjedna bacali pogled na prekrasno uređen Photo studio Katran koji je u sklopu projekta FotoPriča napravio pravu malu božićnu oazu.  Složili su za vas neodoljivi blagdanski set koji pun lampica i zvjezdica kako bi se svi bar na trenutak prepustili blještavilu i zaboravili ovu sivu godinu. Zavirite u divan kutak ovdje.

Foto: Unsplash, IMDb, Matija Vuri, Vedran Benović

Učitati još
Zatvori