Cooltura: Novi Netflixov hit i najbolje knjige godine obilježili su nam tjedan

Cooltura: Novi Netflixov hit i najbolje knjige
godine obilježili su nam tjedan

Sve smo bliže Božiću! Iako ove blagdane provodimo bez adventskih kućica i druženja po božićnim partyjima, jednako nas uveseljavaju nove serije, odlične knjige, filmove i izložbe. Još jedna Journalova Cooltura donosi vam u čemu sve možete uživati već večeras.

Cool…serija

Nakon poklona i bogatog doručka, božićno će nam jutro uljepšati nova serija Shonde Rhimes, ujedno njezina prva serija na Netflixu – ‘Bridgerton.’ Već nam je prvi teaser koji je izašao prije mjesec dana dao naslutiti da ćemo u ekspresnom roku izbingeati ovu vizualno prekrasnu i izuzetno intrigantnu priču. Samo tjedan dana prije nego što izađe na Netflixu, stigao nam je prvi službeni i cijeli trailer zbog kojeg se Božiću još više veselimo. Sve detalje pogledajte ovdje.

Cool…film

film-Ma-Raineys-Black-Bottom-Netflix

Film ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ nas vodi u glazbeni studio u kojem pjesmu s bendom mora otpjevati Ma Rainey, kraljica bluesa 20-ih godina prošloga stoljeća u Chicagu kojom je film inspiriran. Dok ona vodi svoju borbu s menadžerom koji želi preuzeti potpunu kontrolu na njezinom glazbom, trubač Levee (Boseman) i sam se želi ostvariti u glazbenoj industriji. Napetosti vrlo brzo rastu među glazbenicima, a istovremeno se prepliću teme rase, identiteta, nadmoći i industrije koja vlada muzičarima. Trailer i detalje pročitajte ovdje.

Cool…knjiga

Lockdown i vrijeme kod kuće utopili smo u književnim novitetima koji su pristizali tijekom 2020., a koji su nas barem na kratko maknuli od crnih brojki i loših vijesti. Umjesto jedne, ova Cooltura donosi vam cijeli niz knjiga! Približavamo se kraju godine i prikupili smo Goodreads ocjene i recenzije kritičara te izdvojili najbolje knjige 2020. godine. Baš sve naslove pronađite ovdje.

Cool…glazba

Ovih se dana u našoj redakciji neprestano vrti božićna glazba. Kako bi se što više uljuljali u blagdansku vibru na repeatu su nam oni najveći božićni klasici, ali i razne nove pjesme. Posebice su nam draga božićna izdanja domaćih radio postaja na kojim se cijeli dan puštaju oni najpopularniji blagdanski hitovi.

Cool…art

Medjuprostori-1

U četvrtak se u Oris kući arhitekture u Zagrebu otvorila jedna jedinstvena izložba redateljice i fotografkinje Anje Strelec. Izložba fotografija tematizira lockdown u Bruxellesu u kojem Anja i živi. U svojim se radovima, kroz različite formate, bavi socijalnim temama portretirajući osobne ljudske priče i društvo te istraživanjem formi kroz fotografiranje grada i arhitekture. Sve o izložbu otkrili smo vam ovdje.

Cool…dizajn

božićne-lampice-12

U dizajnu interijera u blagdansko vrijeme ključne su lampice! Božićna čarolija ove godine poprilično je drugačija od one koju smo navikli doživljavati svakog prosinca. Ovdje vam donosimo nekoliko savjeta kako ćete uz lampice vrlo jednostavno osjetiti leptiriće u trbuhu – točno onakve kakve osjećamo kada se bliži to najljepše doba u godini.

Foto: Pexels, Unsplash, IMDb, PR

Učitati još
Zatvori