Cooltura: Polako se šuška o filmovima za Oscare, a stigle su vijesti o genijalnoj novoj knizi

Cooltura: Polako se šuška o filmovima za Oscare, a stigle su vijesti o genijalnoj novoj knizi

eddie-redmayne-the-trial-of-the-chicago-7-imdb

Siječanj nam je dosad donio zaista zanimljive vijesti. Stižu nam nove knjige, gledamo jednu super izložbu online, a polako prikupljamo najbolje filmove koji bi se mogli naći u utrci za Oscara…

Cool…serija

serija-Lupin-Netflix

Novu seriju s Omarom Syjem u glavnoj ulozi pogledali smo ovog tjedna i baš sve dojmove o njoj donijeli vam ovdje. Serija ‘Lupin’ muškarca koji organizira pljačku ogrlice iz Louvrea, no, to je tek površina svega jer slijedi kompleksna priča o tome kako je došao do tog trenutka, kao i napeti nastavak o tome što dalje.

Cool…film

Filmovi-za-Oscara-2021.-Little-Things

Proteklih smo dana odlučili pogledati što se događa s dodjelama Oscara i koji su nam filmovi uopće dostupni. Iako su brojni izašli internacionalno, još uvijek mnoge od njih ne možemo pogledati u kinima. Okupili smo filmove koji bi se mogli natjecati za Oscara, a dostupni su na streaming servisima ili se prikazuju u kinima. Tu su između ostalog ‘The Trial of the Chicago 7’, triler ‘The Little Things’, drama ‘Sound of Metal’ i drugi.

Cool…knjiga

Nova knjiga Sally Rooney cover

Ovaj su tjedan stigle genijalne vijesti za sve obožavatelje književnosti Sally Rooney. Autorica sprema novu knjigu koja bi trebala izaći u rujnu! Knjigu će izdati izdavačka kuća Farrar, Straus and Giroux, a službeno izlazi u rujnu ove godine. Radnja je potpuno Rooney svijet i smještena je, kao i dosadašnje njezine knjige, u Dublin. O čemu se točno radi i što možete očekivati provjerite ovdje.

Cool…glazba

Nakon nekoliko odgođenih datuma zbog epidemiološke situacije u svijetu, Lana Del Rey je napokon objavila još novog materijala s kojim najavljuje svoj sedmi studijski album. Chemtrails Over the Country Club je ime nove pjesme, ali i albuma, Međutim, odmah po objavi pristigle su brojni negativni komentari i kontroverze o kojima smo vam pisali ovdje.

Cool…art

Ovaj mjesec virtualna Galerija Omnibus uvodi vas u crno bijeli svijet žena kako ih vidi Šime Eškinja, jedan od najboljih modnih fotografa u Hrvatskoj. Na njegovim fotografijama i vi ćete vidjeti žene koje su istovremeno bezvremenske dive i krhke heroine. Kako pogledati prekrasnu izložbu i sve detalje opisali smo vam ovdje.

Cool…dizajn

Hrvatski prirodoslovni muzej kreće s prvom fazom rekonstrukcije zgrade i novog stalnog postava muzeja. Investicija vrijedna preko 70 milijuna kuna, uključuje niz novih aktivnosti – uz reprezentativan i moderan novi stalni postav, pet certificiranih laboratorija te novu suvenirnicu, multimedijalnu dvoranu i caffe bar, a sve uz dislokaciju čuvaonica muzeja. Kako će izgleda genijalno novo izdanje muzeja u koji jedva čekamo zaviriti pogledajte ovdje.

Foto: PR, Profimedia, Instagram, HPM, IMDb

Učitati još
Zatvori