Jesen 2020.: Jedva čekamo ovih šest glazbenih albuma

Jesen 2020.: Jedva čekamo ovih
šest glazbenih albuma

Pred nama je bogata jesen barem što se tiče noviteta u svijetu glazbe. Iako je svjetska pandemija napravila svoje po pitanju otkazivanja koncerata i turneja velikih glazbenika, oni nikako nisu mirovali. Vrijedno se radilo u studijima i na pripremanju novih materijala. Čini se kako će kraj godine iznjedriti nekoliko sjajnih naslova. Donosimo popis glazbenih albuma kojima se veselimo ove jeseni, a koji su idealni za chillanje i kućna druženja.

Lana Del Rey

Novi album Lane Del Rey “Chemtrails over the Country Club” trebao je izaći 5.rujna, no zbog aktualne situacije odgođen je samo na “jesen 2020”. Ovo je sedmi album omiljene američke kantautorice, kojeg je najavila još dok nije izašao prošli “Norman Fucking Rockwell” koji je sjajno prošao i kod kritike i kod publike.

Groove Armada

Novi album ovog dua trebao bi izaći ovaj tjedan, točnije 2.listopada a fanovi ga željno iščekuju jer ga se čekalo čak deset godina. Sudeći prema najavljenom singlu s Toddom Edwardsom “Lover 4 Now”, album će biti prava poslastica i odličan soundtrack za kućna plesanja.

Kylie Minogue

Ni australska pjevačica ne miruje pa je tako objavila i videospot za novi singl “Magic” koji će se naći na novom albumu simboličnog naziva “Disco”. Prvi objavljeni singl s novog petnaestog studijskog albuma je Say Something, a izlazi 6. studenog.

Norah Jones

Norah Jones ove godine pojavila se s LP-em „Pick Me Up Off the Floor“ koji neodoljivo podsjeća na staru romantičnu Norah. U korona krizi bavila se obradama raznih glazbenika (uključujući Guns N’ Roses). 16. listopada izlazi prošireno izdanje albuma s 30 pjesama, među kojima je i nikad objavljena „Light Wind Blowing“.

Pink Floyd

Stiže jedna poslastica za ljubitelje Pink Floyda. Uskoro bi se u prodaji trebalo naći reizdanje koncertnog albuma Delicate Sound of Thunder snimljenog za vrijeme turneje 1987. Točan datum nije poznat, ali kad izađe bit će dostupan u raznim formatima.

Sam Smith

Sam Smith fanovima daje puno razloga za slavlje. Britanska glazbena zvijezda najavila je objavu novog albuma „Love Goes“, koji će na police stići 30. listopada ove godine. Riječ je o iščekivanom, trećem studijskom izdanju koje će stići tri godine nakon drugog LP-a „The Thrill of It All“. Vijest je popraćena i premijerom potpuno novog singla „Diamonds“, koji stiže nakon niza suradnji, poput globalnog hita „Dancing With A Stranger“ te uspješnih singlova „Promises“ i „I’m Ready”.

Foto: Wikipedia

Učitati još
Zatvori