Na Netflix stiže serija o životu legendarnog vozača Ayrtona Senne
Na Netflix stiže serija o životu legendarnog vozača Ayrtona Senne

Na Netflix stiže serija o životu
legendarnog vozača Ayrtona Senne

U svibnju 2024. godine obilježit će se tri desetljeća od kada nas je napustio jedan od najvećih vozača u povijesti Formule  1 – Ayrtona Senne. Pretpostavlja se kako će u isto vrijeme svijetlo dana ugledati nova serija posvećena životu i djelu velikan oktanskog sporta.

 

Seriju ćemo pratiti na Netflixu, a popularni streaming servis je potvrdio kako će biti dostupno šest epizoda. Glavna uloga je povjerena mladom brazilskom glumcu Gabrielu Leoneu. 

“Velika je odgovornost i također velika čast predstavljati ikonu koja je inspirirala toliko ljudi tijekom svog života, pokazujući svijetu brazilski sportski talent”, kazao je Leone.

Projekt nastaje u suradnji s obitelji Senna pa je tako vozačeva sestra Viviane odabir glavnog glumca prokomentirala idućim riječima: “On ima sposobnost vjernog prikaza Ayrtonove jedinstvene osobnosti, posebno Ayrtona kojeg smo mi kao obitelj poznavali, izvan staze”.

U šest epizoda serija će prikazati putanju trijumfa trostrukog prvaka F1. Počinje u ranim danima Ayrtonove automobilističke karijere, kada se seli u Englesku kako bi se natjecao u Formuli Ford, a završava tragičnom nesrećom u Imoli. Serija će nositi jednostavno, ali sasvim upečatljivo ime – Senna.

Foto: Netflix, Profimedia

Učitati još
Zatvori