Peaky Blinders: klasičan stil za modernog muškarca

Peaky Blinders: klasičan stil za
modernog muškarca

Rijetko koja serija imala je toliki utjecaj na mušku modu kao Peaky Blinders. BBC-jeva serija prvi put se pojavila na malim ekranima 2013. godine, uvodeći nas u uzbudljiv i opasan svijet klana Shelby i njegovih suradnika. Radnja serije, smještena netom nakon završetka Prvog svjetskog rata, temelji se na životima Peaky Blindersa, birminghamske bande nastale krajem 19. stoljeća koja je ime dobila po praksi ušivanja žileta u kape. 1920-te su bile poznate po dekadentnosti (sjetite se samo Great Gatsbya), a stil muškaraca u ovoj seriji izvrsno oslikava stil klase koja je stekla bogatstvo netom po završetku Prvog svjetskog rata. Da biste skinuli stil iz Peaky Blindersa, potrebni su vam sljedeći odjevni predmeti.

KAPA

Počnite od vrha. U to vrijeme uobičajena kod radničkog sloja, ova kapa neizostavan je dio outfita muškaraca u seriji. Ukoliko vam ovaj model ne pristaje, zamijenite ga nekom uglađenom frizurom, poput onih u seriji koje su se rastom popularnosti serije sve češće počele pojavljivati i na našim ulicama.

Hats & Caps
Hats & Caps
Hats & Caps

KAPUT

Kaput koji odaberete trebao bi biti dugačak, imati ovratnik i dovoljno debeo da vas zaštiti od veoma niskih temperatura. Crni, tamno sivi, modri ili maslinasti kaputi izvrstan su izbor s kojim ne možete pogriješiti, a ukoliko želite malo eksperimentirati, odaberite neki od kaputa s kariranim uzorkom.

Sefr kaput
Sefr
Barena kaput
Barena
Dries Van Noten kaput
Dries Van Noten

KOŠULJA

Prljavo bijele košulje zaobljenog ovratnika zaštitni su znak Tommya Shelbya, glavnog lika serije. Ovaj tip košulje, s odvojivim ovratnikom bio je iznimno popularan u to vrijeme jer je muškarcima omogućavao da svaki dan izmijene ovratnik, a ne cijelu košulju, što je značilo uštedu novca, vremena i truda

Topman košulja
Topman
Paul Smith košulja
Paul Smith
Hugo Boss košulja
Hugo Boss

ODIJELO

Odijela od debljih sivih, crnih ili smeđih tkanina s teksturom mijenjaju se i postaju sve profinjenija kroz seriju, označavajući rast moći i bogatstva glavnih likova serije. Ako želite što vjernije iskopirati stil članova bande, nabavite i prsluk koji pristaje vašem odijelu. Kod odabira odijela, pripazite da je nekoliko nijansi svjetlije od vašeg kaputa.

Boglioli odijelo
Boglioli
Man 1924 odijelo
Man 1924
Tod's odijelo
Tod’s

ČIZME

Na kraju, bitan element svakog Peaky Blinders looka je i par klasičnih, tamnosmeđih ili crnih te pomalo iznošenih čizama. One izvrsno pristaju na kraće podrezane hlače odijela kakva se nose u seriji, a kako je ovaj model iznimno popularan, pronalazak onih koje vam savršeno pristaju ne bi vam trebao predstavljati problem.

Paul Smith čizme
Paul Smith
Officine Generale čizme
Officine Generale
Brunello Cucinelli čizme
Brunello Cucinelli

Tekst: Ivan Mihanović

Foto: Screenshot, Hats&Caps, Net-a-porter, Topman


Učitati još
Zatvori