Journal Man: The Weeknd izbacuje novu pjesmu – već ni teaser ne možemo prestati slušati

Journal Man: The Weeknd izbacuje novu pjesmu – već ni teaser ne možemo prestati slušati

The Weeknd

The Weeknd je jedan od onih glazbenika čije se stvari često vrte u našoj redakciji. O njegovom uzletu u posljednjih nekoliko godina već smo vam oduševljeno pisali, a svaka glazbenikova era donosi novi prizvuk, stil i novu dozu njegove kreativnosti. Budući da već mjesecima na repeatu imamo pjesmu Save Your Tears, razveselila nas je vijest da nas od novog singla dijeli doslovce nekoliko dana. The Weeknd je sinoć otkrio da u petak, 6. kolovoza, izbacuje pjesmu koja će ujedno biti uvertira u najnoviji album.

Proteklih je nekoliko mjeseci pjevač više puta najavljivao svoju novu fazu. Još je u svibnju otkrio da je era albuma i estetike After Hours pri kraju. Na Instagramu je objavio teaser singla Take My Breath uz promo video za Olimpijske igre. Jaki synth groove odmah nam se urezao u pamćenje, a izgleda da, iako nas očekuje nešto novo, the Weeknd zadržava nostalgični prizvuk. Glazbenik je otkrio za GQ da će novi album biti “album kakav je oduvijek htio napraviti.” Nedavno je objavio još jedan teaser pod nazivom ‘The Dawn is coming.’

Ovim singlom, karijeru nastavlja u revijalnom tonu jer su iza njega dvije otkačene i izrazito uspješne godine. Iako je 2020. prodrmala glazbenu industriju do samih temelja, The Weeknd je nekako tijekom cijele godine uspio zadržati pozornost – kako medija, tako i publike. Njegov je posljednji album After Hours proglašen jednim od najslušanijih albuma 2020. Pjesma Blinding Lights provela je čak 40 tjedana u top 10 pjesama, a mnogi su glazbeni časopisi album prozvali pravim modernim remek djelom, kako vokalno, tako i vizualno.

U karanteni nam je priredio jedan od najboljih nastupa godine, na vrhu zgrade na dodjeli VMA nagrada, a početkom 2021. oduševio je nastupom na Super Bowlu. Njegova nova era bit će, uopće ne sumnjamo, ponovno revolucionarna za svijet glazbe.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori