Mentor iz emisije ‘Zvijezde pjevaju’ Alen Đuras otkrio nam je koja mu je najveća neostvarena želja
Mentor iz emisije ‘Zvijezde pjevaju’ Alen Đuras otkrio nam je koja mu je najveća neostvarena želja

Mentor iz emisije ‘Zvijezde pjevaju’ Alen Đuras otkrio nam je koja mu je najveća neostvarena želja

U potrazi za mladim i perspektivnim glazbenicima, pronalazimo one koji nas oduševljaju svojim glasom i energijom koju donose na sceni. Ovoga puta razgovarali smo s mentorom iz emisije Zvijezde pjevaju Alenom Đurasom. Publika ga je upoznala u The Voiceu prije šest godina u kojem je zahvaljujući odličnim nastupima završio u finalu showa, a taj televizijski glazbeni show uvelike mu je promijenio život.

Alen Đuras otada je radio na mnogim projektima, sudjelovao u sinkronizaciji crtanih filmova, a pjeva u emisijama A strana i Volim Hrvtasku. Ovaj svestrani mladi pjevač u razgovoru nam je otkrio s kime bi volio snimiti duet, kad planira izdati album, ali i kako provodi slobodno vrijeme.

Sve je počelo s emisijom The Voice

 • Kad smo kod karijere, sve je počelo s prijavom na glazbeni showu The Voice. Koliko ti je sve to skupa pomoglo?

Show The Voice mi je stvarno promijenio život.  Prvenstveno, promijenio sam adresu jer sam došao u Zagreb živjeti, a upoznao sam i puno ljudi iz glazbenog svijeta. Ubrzo nakon The Voicea počeo sam nastupati po cijeloj Hrvatskoj i snimati svoje pjesme.

Alen Đuras
Alen Đuras
 • Sudjelovao si u čak tri sinkronizacije crtanih filmova na hrvatski jezik, kakva su ti iskustva?

Sa sinkronizacijama sam počeo ubrzo nakon The Voicea kada me Livada produkcija zvala da dođem u njihov studio otpjevati pjesmu Svet nam je put iz crtića Vaiana: Potraga za mitskim otokom. Nakon godinu dana sam sinkronizirao Snježno kraljevstvo i treća sinkronizacija je bila 2020. kada sam pjevao Prekrasan dan iz crtića Lavlja Straža: Povratak Rike. Bilo je super iskustvo i definitivno bih ponovio.

 • Da imaš prilike napraviti duet s jednim poznatim pjevačem ili pjevačicom (iz hrvatske i iz svijeta), tko bi to bio i zašto?

Snimio bih duet s više poznatih osoba. 🙂 No ako moram birati jednog, onda je to Ed Sheeran. Divim se njemu jer je autor svojih pjesama i jednostavno ima svoj potpis koji jako poštujem.

Alen Đuras
Alen Đuras
 • Tko ti je najveća potpora na tvom glazbenom putu?

Obitelj mi je najveća potpora od samog početka tako da su jako sretni zbog mene.

 • Što možemo pronaći na tvojoj playlisti?

Na mojoj playlisti se može naći sve – od popa pa do čak i opere u nekim trenutcima.  Jednostavno volim slušati različite žanrove i to je to.

Alen Đuras

Uloga mentora u emisiji Zvijezde pjevaju

 • U 11. sezoni showa Zvijezde pjevaju među natjecateljima se našao i glumac Domagoj Janković kojem si bio mentor, a u ovoj sezoni učenica ti je Ana Radišić. Kako si se odlučio na takav projekt?

Dobio sam poziv od glavne urednice Uršule Tolj i pitala me bi li htio biti mentor u Zvijezde pjevaju. Naravno da sam prihvatio jer se još nisam našao u ulozi mentora tako da je ovo za mene jako zanimljivo i vrijedno iskustvo. Na probama uvijek nađemo vremena za zezanciju, ali kad treba učiti pjesme onda radimo. 🙂

 • Osim toga, pjevaš i u emisiji Volim Hrvatsku, koliko je zahtjevan takav projekt?

Dosad sam snimio 7 sezona emisije Volim Hrvatsku i mogu reći da mi je u početku bilo jako zahtjevno jer sam bio novi u tome i jednostavno sam išao korak po korak. Sad, nakon 7 sezona nije mi više problem jer znam kako funkcionira emisija tako da se sad puno bolje snalazim.

Alen Đuras

Omiljeni nastup i pjesma

 • Imaš li svoju omiljenu izvedbu s dosadašnjih javnih nastupa?

Jedan od najdražih hrvatskih pjevača mi je Oliver Dragojević, stoga uvijek imam tu neku posebnu emociju kad pjevam njegove pjesme. Najdraža izvedba mi je ona iz emisije A strana kad sam pjevao Galeb i ja.

 • Najdraža pjesma na kojoj si radio?

Najdraža pjesma koju sam snimio je Ne mogu se miriti jer sam to radio s Antom Gelom s kojim surađujem već duže vrijeme. Nekako me pjesma osvojila na prvu i još je Gelo napravio odličan aranžman, tako da sam jako sretan s tom pjesmom.

Antu Gelu gledam kao svog mentora na glazbenom putu jer je odličan muzičar i puno sam naučio od njega u zadnjih 6 godina. Prošli smo stvarno puno toga, pa čak i svijeta tako da sam mu jako zahvalan na tome.

 • Do sad si izdao nekoliko singlova, kad možemo očekivati album?

Razmišljam već neko vrijeme da izbacim album, ali kako puno nastupam jednostavno ne stignem sve. No u planu je.

Alen Đuras

Slobodno vrijeme i psić Bella

 • Kako provodiš slobodno vrijeme? 

Kako puno radim, onda uvijek imam neke kombinacije za čuvanje Belle, ali čim sam slobodan posvetim se sebi i psu.

 • Koliko pažnje posvećuješ svom stylingu?

Ja jako volim odijela i nastojim uvijek doći sređen gdje god išao. Tako da mogu reći da posvećujem dosta pažnje tome.

Alen Đuras
Alen Đuras

Neostvarena želja

 • Koja je tvoja najveća neostvarena želja kada je u pitanju glazba?

Neostvarena želja kad je u pitanju glazba mi je ta što nikad neću moći snimiti duet s Oliverom Dragojevićem.

 • Što bi poručio svim ljudima koji se bave pjevanjem, ali su tek u početku? 

Poručio bih svim mladim pjevačima/icama da rade na sebi i da stvaraju svoju glazbu. Svaki početak je težak, zato treba biti uporan. Kad-tad trud će se isplatiti.

Alen Đuras

*Posebno hvala Oliver’s barbershopu na ustupljenom prostoru za snimanje.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori