Pitali smo stručnjaka kako se pravilno brinuti o bradi te jesu li zahtjevnije one duge ili kratke
Pitali smo stručnjaka kako se pravilno brinuti o bradi te jesu li zahtjevnije one duge ili kratke

Pitali smo stručnjaka kako se pravilno brinuti o bradi te jesu li zahtjevnije one duge ili kratke

Movember je mjesec kada sve ljubiteljice brada dolaze na svoje. Ipak, ono malo bitnije, mjesec je to kada podižemo svijest o muškom zdravlju. Muškarci tih mjesec dana odbacuju britvice kako bi skrenuli pažnju na važnost samopregleda kao načina prevencije i ranog otkrivanja raka testisa i prostate. Osim toga, ovo je mjesec i u kojem se koncentriramo na mentalno zdravlje muškaraca.

Brade su tako cijeli mjesec u centru pozornosti. Oni koji ih inače nemaju, pokušavaju ih uzgojiti. Oni koji su standardno bradonje, puštaju ih da budu još duže. Bez obzira na to u koju grupu spadali, važno je kako će ta brada izgledati jer nitko ne želi onu neurednu i oštru. Baš zato smo za savjete o njegovanju brade pitali stručnjaka – Stjepana iz Oliver’s barber shopa.

Kako njegovati bradu?

JOURNAL: Kakve brade su trenutno najpopularnije i najtraženije kod vas?

STJEPAN: Kod nas u Oliver’s brijačnici se zadnjih par dana često čuje: „Sredi mi bradu da izgleda pristojno, ali brkove ne diraj!”. Prvenstveno razlog tomu je Movember, godišnji događaj koji se održava tijekom cijelog 11. mjeseca. Ideja je da se ponosno puste brkovi i poveća svjesnost o muškim zdravstvenim problemima s naglaskom na rak testisa.

JOURNAL: Razlikuje li se briga o dugoj i kratkoj bradi i po čemu?

STJEPAN: Uvelike se razlikuje, ali jedna stvar koja ih povezuje je važnost hidratacije. Duga brada duže „prašta“ jer se uvijek može izvući na razbrušen izgled. Kod kratke brade svaka nova dlačica na krivom mjestu je upadljiva te zahtjeva češće uređivanje linija i kontura pa samim time češće zahjeva našu intervenciju.

JOURNAL: Koji su najvažniji koraci u njezi brade?

STJEPAN: Češalj kao oruđe i ulje za bradu kao preparat su najbolji duo. Benefiti su raznosvrsni. Raščešljavanjem poboljšavamo izgled dok suha ulja za bradu spriječavaju pucanje vrhova i hrane kožu što je izuzetno bitno u zimskom periodu. Stoga od 12. mjeseca za svako kupljeno suho ulje „Meštar“ darujemo Reuzel drveni češalj za bradu.

JOURNAL: Koje proizvode bi trebali koristiti svi muškarci koji imaju bradu?

STJEPAN: U odgovoru prije smo se više bazirali na dugu bradu, ali kad je riječ o kratkoj bradi – ona je najzahvalnija kada se na nju nanosi losion i svako jutro opere sapunom za bradu kako bi se izbjeglo prhutanje vlasišta i hidratizirala koža. U svakom slučaju preporučamo proizvode na biljnoj bazi sa sastojcima poput cedra, sandalovine i ružmarina, koji uz muževni miris imaju i funkcionalnu ulogu kod njege brade.

Koliko često treba sređivati bradu?

JOURNAL: Koliko često treba ići na sređivanje brade?

STJEPAN: Svakome preporučamo da doma ima mašinicu i mini shaver kako bi jednom tjedno mogli popraviti linije brade na vratu i da pri tome obraća pozornost na simetričnost linija obje strane brade, dok bi svaka 3 tjedna bilo poželjno doći profesionalcima u Oliver’s na konkretno sređivanje (poštucavanje, konturiranje, njegu brade itd.).

Na kraju, s obzirom na to da je vrijeme darivanja Oliver’s od 12. mjeseca sprema posebne poklone za svoje mušterije! Na njihovoj stranici možete online kupiti Gift Card bilo koje usluge i pokloniti svojoj dragoj osobi uređivanje kod njih.

Kako je trenutno u tijeku Movember, zbog kojeg smo se ovoj brijačnici i javili, Stjepan skreće pozornost na hvalevrijednu akciju kolega iz Splita. Radi se o humanitarnoj akciji „Bradata Aukcija“ kojom se skupljaju sredstva za Županijsku ligu protiv raka Split sa sloganom #BradaĆeNarastiAliMudaNeće. Sve o tome možete pronaći na njihovoj Instagram stranici.

Učitati još
Zatvori