Tko je Luke Newton, glumac zaslužan za glow up Colina Bridgertona za kojim obožavateljice luduju?
Tko je Luke Newton, glumac zaslužan za glow up Colina Bridgertona za kojim obožavateljice luduju?

Tko je Luke Newton, glumac zaslužan za glow up Colina Bridgertona za kojim obožavateljice luduju?

Netflixova hit serija Bridgerton glavna je tema posljednjih tjedana. Napokon smo dobili prvi dio treće sezone i nismo razočarani. Otkako je tijekom pandemije izašla prva sezona ove posebne povijesne romanse, serija je skupila svoju legiju vjernih fanova. Kako je romansa u prvom planu, nije čudno da su i vodeći muškarci serije postali predmet žudnje mnogih obožavateljica. Prvo je to bio Regé-Jean Page koji je glumio Simonea, onda Jonathan Bailey kao Anthony Bridgerton, a sada je došao red da Luke Newton preuzme palicu najpoželjnijeg Bridgerton muškarca. Evo što sve znamo o ovom glumcu.

Luke Newton

Tko je Luke Newton?

Luke Newton je 31-godišnji engleski glumac koji je slavu stekao ulogom Colina Bridgertona. Odrastao je u obitelji glumaca i pjevača te je bilo neizbježno da i on krene istim putem. Karijeru je započeo nastupajući u mjuziklima u kazalištima, a prije uloge u Bridgertonu, imao je manje uloge u TV filmovima i serijama. Zanimljivo je da je Newton zapravo otišao na audiciju za ulogu Simona u prvoj sezoni Bridgertona. U to vrijeme bio je nezaposleni glumac, radio kao konobar kako bi zaradio novce te spavao na prijateljevom kauču. Sve se preokrenulo s tom jednom audicijom. Iako nije dobio ulogu Simona, svidio se casting direktorima te su mu ponudili ulogu Colina Bridgertona, i ostalo je povijest.

Pojavio se u prve dvije sezone, no tek ga je ova treća učinila zvijezdom o kojoj se priča. Upravo je Colin glavni muški lik treće sezone koja obuhvaća njegovu romansu s dugogodišnjom prijateljicom Penelope (Nicola Coughlan). Svi smo navijali da Colin napokon shvati kako je ona zaljubljena u njega, i jedva čekali da se i on zatreska u nju!

Transformacija iz slatkog brata u seksi neženju

Kada je napokon došao red da Newton od svojih prethodnika preuzme palicu glavnog predmeta žudnje, odlično se snašao. Iako mu je ovo prva glavna uloga, Newton se istaknuo kao netko koga ćemo još dugo gledati na našim ekranima. Colin je drugačiji od ostalih muških likova u Bridgertonu. Upoznali smo ga kao pravu slatkicu i neproblematičnog brata, no u trećoj sezoni Colin se vratio sa svojih putovanja kao novi čovjek te odjednom postao najpoželjniji neženja.

Kako su se fanovi sve više zaljubljivali u Colina, tako su se zaljubljivali i u Newtona. Nema sumnje da je riječ o trenutno novom glumcu koji je zaludio obožavateljice. Izvan lika Colina, kada se riješi zalisaka i odjeće iz 18. stoljeća, Newton otkriva kako je poprilično stylish i kul tip. A kako to inače biva s kolegama koji glume par na ekranu, počelo se šuškati kako su Newton i Coughlan par i izvan seta. Njihova kemija u Bridgertonu je toliko snažna da su mnogi poželjeli par vidjeti i u pravom životu. Međutim, oboje su opovrgnuli šuškanja. Samo su prijatelji, no oboje su i slobodni što Newtona čini najpoželjnijim neženjom, baš kao što je i Colin.

Foto: IMDb, Instagram (@lukenewtonuk)

Učitati još
Zatvori