Luka Nižetić objavio nikad intimniji album, a krajem listopada sprema i veliki koncert u Tvornici
Luka Nižetić objavio nikad intimniji album, a krajem listopada sprema i veliki koncert u Tvornici

Luka Nižetić objavio nikad intimniji album, a krajem listopada sprema i veliki koncert u Tvornici

Datuma 7. listopada izašao je Lukin šesti studijski album pod imenom Ludilo brale. Na njemu se našlo 8 skladbi. S albuma javnosti je već poznato sedam singlova (Ludilo brale, Ae, Ostani dite, Ka more je život, Ako tražiš ljubav, Zagrli život i Kad se rodiš usrid Splita). S pjesmom Zagrli život, s kojom je po prvi put nastupio na Zagrebačkom festivalu, Luka je osvojio Cesaricu za mjesec svibanj i time ušao u konkurenciju pjesme godine za 2022.

luka nizetic
Foto | Mare Milin | dizajn | Tomislav Vranić

Osvojio publiku

S aktualnim i ujedno zaključnim singlom albuma Kad se rodiš usrid Splita nakon 11 godina ponovo je nastupio na Prokurativama osvojivši Grand Prix (nagradu publike) Splitskog festivala. Sve pjesme autorski potpisuje tandem Mario Mihaljević (tekst) i Branimir Mihaljević (glazba). Branimir je bio zadužen i za sve aranžmane i produkciju.

Prvi singl, naslovni Ludilo brale objavljen je 2019. godine na kojem je Luka udružio snage s Miroslavom Škorom i Rene Bitorajcem, dok je u pjesmi Ae ugostio svoje kolege iz klape Kampanel. Finalno radi se o kompilaciji svih singlova objavljenih tijekom posljednje četiri godine koji su odlično prošli kod publike i u eteru radijskih top lista, a kao iznenađenje naći će se i do sada neobjavljena pjesma Ciao ragazzi.

Bonus track

Uz osam singlova kao bonus dodane su akustična verzija pjesme Ae nastale u pandemijsko vrijeme, te klapska verzija pjesme Ka more je život uz gostovanje Chord Company, devet talentiranih vokalista koje veže zajednička ljubav prema glazbi i višeglasnom pjevanju.

Za svoj šesti studijski album Luka ističe da se radi o čistom mediteranskom pop albumu, koji je možda i najbliži njegovoj južnjačkoj pripadnosti, karakterističnom splitskom i dalmatinskom podneblju.  Radi se o albumu koji govori o Splitu, njegovom mentalitetu koji ga krasi, o životu, prolaznosti, ljubavi i emocijama. U realizaciji vizualnog identiteta albuma sudjelovala je priznata fotografkinja Mare Milin kao autor fotografija i tipografije naslova albuma.

luka nizetic
Foto | Petra Nižetić Mastelić

Veliki koncert u Tvornici

Izlaskom šestog studijskog albuma Ludilo brale obilježava se i Lukinih 20 godina rad koje će proslaviti 28. listopada velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Bit će to presjek njegovog cjelokupnog dosadašnjeg glazbenog opusa tako da će se na koncertnoj set listi naći pjesme iz početne faze kao što su  Proljeća, Ponekad poželim, U mislima preko Amsterdama, Juga te  recentnih singlova zaključno s posljednjim Kad se rodiš usrid Splita.

Lukinu dugogodišnju karijeru obilježile su suradnje s eminentnim autorima poput Dine Šarana, Dine Merlina, Saše Lošića, Arsena Dedića, Nene Belana, Aljoše Šerić, Dine Muhamerović, Davide Vurdelja – Babydooks, Branimira i Marija Mihaljevića. Treba spomenuti i nekoliko vokalnih suradnji kao što su one s klapama Nostalgija i Kampanel, priznatim makedonskim romskim sastavom Kočani Orkestar, Radojkom Šverko, Ivanom Kindl i Lanom Jurčević.

Dragi gosti

U Tvornici kulture uz dirigentsku palicu producenta Branimira Mihaljevića Luki će se uz njegov stalni prateći bend pridružiti još 10 gostujućih glazbenika i to violina, harmonika, mandolina, tarabuka, tapan, gostujući backvokali, a sve kako bi zvučna slika koncerta bila impresivna. Majstor svijetla Tomislav Maglečić koji dolazi iz kazališnih krugova zadužen je za režiju svijetla čime će pridonijeti još snažnijem vizualnom doživljaju pjesama, Nenad Borgudan pobrinut će se za prigodnu scengorafiju dok će Matija Vuica osmisliti Lukin koncertni styling.

Proslavljenoj modnoj kreatorici ovo će biti po prvi put da radi na outfitu za muškog izvođača. Od glazbenih gostiju Luka je pozvao Chord Company, muški vokalni sastav impresivnih glasova s kojima je snimio klapsku verziju svoje pjesme Ka more je život, tu je i nezaobilazna Lana Jurčević, Lukina dugogodišnja prijateljica s kojom ima dvije od najljepših balada u karijeri Od najgorih najboljiPrava ljubav, a posebnu pažnju sigurno će pobuditi gostovanje mladog, talentiranog i vokalno senzacionalnog Marka Bošnjaka.

luka nizetic
Foto | Petra Nižetić Mastelić

Bit će to  u svakom slučaju presijek Lukinog dosadašnjeg glazbenog opusa s kojim je ujedinio zvuk  Dalmacije, ethna i mediteranskog popa, modernog s tradicionalnim, klape i romskog orkestra, ritma i melankolije, svega što je postalo njegovim prepoznatljivim glazbenim izričajem.

Kako i sam Luka naglašava u Tvornici kulture pred zagrebačkom publikom pripremit će glazbeno scenski show koji će se snimati za potrebe televizijskog emitiranja, a cijeli koncert će biti zabilježen i za potrebe live izdanja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori