Koncerti u Zagrebu koje ne želite propustiti ovog listopada: Donosimo 17 prijedloga
Koncerti u Zagrebu koje ne želite propustiti ovog listopada: Donosimo 17 prijedloga

Koncerti u Zagrebu koje ne želite propustiti ovog listopada: Donosimo 17 prijedloga

Zaželjeli ste se odlazaka na koncert? U tom slučaju razveselit će vas informacija kako listopad u Zagrebu donosi niz sjajnih nastupa stranih i domaćih glazbenika. Od popa, rocka pa sve do fada i trepa. Popis je tu, a navedeni koncerti prezentirani su prema datumu izvođenja. Na vama je sada samo odabrati one koji su vam najviše “po guštu”.

koncert

 Kruder & Dorfmeister

Znameniti bečki dvojac Kruder & Dorfmeister ponovo će se naći pred zagrebačkom publikom. Već 1. listopada predstavit će svoj posljednji album 1995, nastao objavom pronađenih snimaka iz te godine. S dvojcem smo imali priliku ekskluzivno razgovarati prije njihovog koncerta u 9. paviljonu Zagrebačkog velesajma, a spomenutog intervjua možete se prisjetiti ovdje.

Tom Odell

Pred zagrebačku publiku se istog datuma, u subotu 1. listopada, vraća i pjevač čija je pjesma Another Love proteklih mjeseci poharala društvene mreže. Riječ je o mladom britanskom kantautoru Tomu Odellu čiji će se koncert održati u Tvornici kulture.

Tom Odell

Zabranjeno pušenje

Istog datuma, 1. listopada, koncert pred zagrebačkom publikom će održati i Zabranjeno pušenje. Na pozornicu zagrebačke Hale dolazi u nikada jačoj postavi pojačanoj poznatim hrvatskim blues glazbenikom Tomislavom Golubanom. Publici će biti predstavljen i novi materijal s dvostrukog albuma Karamba, izdanog u lipnju ove godine.

Carminho

Ljubitelje fada zasigurno je razveselila informacija kako u hrvatsku prijestolnicu stiže nagrađivana umjetnica Carminho. Ona slovi za jednu od najtalentiranijih i najinovativnijih pjevačica svojega naraštaja, a njezin koncert će se održati u nedjelju, 2. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

koncert

 Zvjezdan Ružić

Višestruko nagrađivani pijanist i skladatelj, Zvjezdan Ružić, 12. listopada će zagrebačkoj publici u Tvornici kulture predstaviti svoj drugi solistički album projekta Pianotron Inspiration. Pianotron je Zvjezdanov izum, u kojem vješto spaja naigled nespojive instrumente: koncertni klavir, mellotron te šest pedala s raznim efektima koje svira nogama te postaje čovjek-orkestar.

Hiljson Mandela

Trenutno dominantna trap zvijezda Hiljson Mandela zakazao je glazbenu poslasticu fanovima 14. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Član popularnog trap kolektiva KUKU$ i jedan od pionira žanra trapa u Hrvatskoj, nastupit će na najvećem samostalnom koncertu dosad, a predstavit će i aktualni hit-album Mandela Effect.

koncert

Hladno pivo

Vrhunac velike turneje Hladnog piva zakazan je u Maloj dvorani Doma sportova za petak 14. listopada. Spomenuti koncert, kojim će ‘dečki iz Gajnica’ obilježiti 35 godina na sceni, već je rasprodan. No, na radost svih obožavatelja zakazan je i koncert drugi koncert koji će se na istom mjestu održati dan ranije, u petak 13. listopada.

Bajaga i Instruktori

Jedan od najekskluzivnijih programa u bogatoj karijeri pjevača Bajage i njegovih Instruktora je Koncert za rock-grupu, orkestar i zbor koji će u Hrvatskoj premijerno biti izveden u Dvorani Lisinski. Prva dva nastupa su rasprodana, no ne kaže se uzalud treće sreća pa tako u koncertu ovog legendarnog glazbenika možete uživati i 17. listopada.

Divanhana

Već nardenog dana, u utorak 18. listopada zagrebačkoj će se publici u Lisinskom predstaviti sarajevska sevdah atrakcija Divanhana. Povod je predstavljanje njezinog novog albuma Zavrzlama, koji su eminentni svjetski glazbeni kritičari uvrstili u konkurenciju albuma godine.

koncerti

Xavier Rudd

Australski kantautor i multi-instrumentalist Xavier Rudd u sklopu velike turneje dolazi na premijerni nastup u ovaj dio Europe u zagrebačku Tvornicu kulture, u utorak 18. listopada. Koncert prati izlazak novog albuma Jan Juc Moon o kojem nam je u više otkrio u ekskluzivnom intervjuu koji možete pročitati ovdje. 

Opća opasnost

Jedan od najboljih domaćih rock bendova, Opća Opasnost, za 21. listopada zakazao veliki koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo. Naravno, svi su čuli za Jednom kad noć, baladu koju svi pjevaju i po kojoj se ovaj bend prepoznaje. Vjerujemo kako će ona, uz ostale hitove benda, izazvati lavinu oduševljenja među obožavateljima.

koncert

Jura Stublić

Porinom za životno djelo ovjenčan glazbenik Jura Stublić već tradicionalno se svake jeseni vraća u Tvornicu kulture, a novi susret s obožavateljima zakazao je za subotu, 22. listopada. Vjerujemo kako će i ovoga puta biti “lijepo, lijepo neopisivo”.

Indexi i prijatelji

Ponedjeljak, 24. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog rezerviran je za koncertni spektakl Indexi i prijatelji. Riječ je o hommage kultnom sarajevskom bendu koji je osmišljen povodom 60. godišnjice osnutka sastava. Legendarne pjesme ovog sastava izvodit će brojni renomirani izvođači, među kojima su Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin i Neno Belan.
koncert

Uriah Heep

Jedan od najvećih britanskih rock bendova, Uriah Heep, dolazi u zagrebačku Malu dvoranu Doma sportova povodom 50 godina karijere u utorak, 25. listopada. Neumorna rock mašina i nakon pola stoljeća djelovanja “žari i pali” na velikoj svjetskoj turneji te će i domaćoj pokazat će zašto su jedni od najprepoznatljivijih imena žanra.

Luka Nižetić

Dvadeset godina uspješnog rada pjevač Luka Nižetić će s obžavateljima proslaviti u subotu, 28. listopada u Tvornici kulture. Zvuk Dalmacije, fuzija ethna i južnjačkog popa, moderno sa tradicionalnim, klapa i romski orkestar, ritam i melankolija, nespojivo sa spojivim, sve je to Luka uspješno ujedinio u jedinstvenu zvučnu sliku koju će nam predstaviti na slavljeničkom koncertu.

koncert

 Jason Derulo, Kid Laroi & Co.

Kraj mjeseca rezerviran je za pravu glazbenu poslasticu! U zagrebačku Arenu 29. listopada stižu poznata svjetska glazbena imena. Jason Derulo, Ne-Yo i DJ Architect, samo su neki od glazbenika čiji je nastup do sada potvrđen. Detalji o ovom humanitarnom koncertu dostupni su ovdje. 

Macy Gray

Macy Gray, višestruka Grammy dobitnica i jedna od najpoznatijih R&B, jazz i soul pjevačica, ponovno dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, Njezin koncert nas također očekuje u subotu, 29. listopada. Soul kraljica dolazi u pratnji benda The California Jet Club povodom objave novog albuma The Reset, koju prati velika turneja.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori