Za SMILE lasersku korekciju dioptrije odlučio se i Josip Brekalo. Prepričao nam je dojmove
Za SMILE lasersku korekciju dioptrije odlučio se i Josip Brekalo. Prepričao nam je dojmove

Za SMILE lasersku korekciju dioptrije odlučio se i Josip Brekalo. Prepričao nam je dojmove

Snaga, brzina i preciznost sinonimi su koje vežemo za uspješnog profesionalnog sportaša, zar ne? Također, znamo da će svakodnevni treninzi, upornost i disciplina rezultirati snagom i brzinom, ali za preciznost je ipak najbitniji jasan vid. On ima ključnu ulogu u izvedbi svakog sportaša neovisno o vrsti sporta kojim se bavi. Upravo iz tog razloga, uspješan i mladi hrvatski nogometaš Josip Brekalo nakon višegodišnjeg nošenja leća odlučio se riješiti dioptrije pomoću najmodernije tehnike laserske korekcije vida, a s nama je podijelio svoje iskustvo iz Poliklinike Vukas.

Josip Brekalo, Poliklinika Vukas, korekcija dioptrije
Josip Brekalo i dr. Neven Miličić iz Poliklinike Vukas

“Već duže vrijeme intenzivno sam razmišljao i informirao se o laserskoj korekciji dioptrije, ali iskreno – bilo me strah. Mlad sam i moja je karijera u usponu, nisam bio siguran je li to pravi izbor za mene, ali s druge strane neopisivo sam želio vidjeti dobro i riješiti se leća i naočala. Također, život profesionalnog sportaša ne ostavlja puno prostora za slobodno vrijeme i duži oporavak nakon zahvata za mene nije bio opcija. Kada sam čuo za dostupnost nove SMILE metode u Poliklinici Vukas s minimalnim periodom oporavka – termin prvog pregleda bio je odmah rezerviran!”, kaže Brekalo.

Josip Brekalo, Poliklinika Vukas, korekcija dioptrije
Pregled za lasersku korekciju vida u Poliklinici Vukas

Budućnost laserske korekcije vida

Od početka ove godine, ekskluzivno u Poliklinici Vukas, laserska korekcija vida izvodi se najnaprednijom ReLEx SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) metodom pomoću VisuMax femtosekundarnog lasera čiji je tvorac svjetski poznata i vodeća tehnološka tvrtka iz područja optike i optoelektronike te dugogodišnji partner Poliklinike – njemačka tvrtka Zeiss. Riječ je o iznimno preciznoj i minimalno invazivnoj metodi kojom u veoma kratkom periodu možete riješiti problem kratkovidnosti (miopije) i astigmatizma.

Josip Brekalo, Poliklinika Vukas, korekcija dioptrije
Laserska korekcija visa ReLEX SMILE metodom

SMILE predstavlja prvu i najsigurniju metodu kojom je započela treća generacija laserske korekcije dioptrije i važno ju je razlikovati od njezinih prethodnika, PRK i LASIK zahvata koji spadaju u prvu te drugu generaciju laserske korekcije dioptrije. Također, SMILE metoda uspješno se izvodi od 2012. godine u cijelom svijetu i koja iza sebe ima više od 6 milijuna zadovoljnih pacijenata!

U samo 15 minuta do vida bez dioptrije

Kandidati za lasersku korekciju vida su pacijenti koji pate od miopije, odnosno kratkovidnosti s dioptrijom do -10,00, potom oni koji imaju astigmatizam do 5,00 dioptrija kao i oni koji imaju oba poremećaja vida. Prije samog zahvata potrebno je obaviti kompletan oftalmološki pregled vida u Poliklinici Vukas kako bi bili sigurni da kandidat može pristupiti zahvatu.

Josip Brekalo, Poliklinika Vukas, korekcija dioptrije

Zahvaljujući ovoj sofisticiranoj tehnologiji, cijeli proces uklanjanja dioptrije s pripremom pacijenta traje svega 15 minuta, a sam laser aktivan je samo 24-28 sekundi.

Nova SMILE metoda s razlogom je ‘osvojila’ uspješnog sportaša Josipa Brekala koji je u tako kratkom periodu riješio dugogodišnju dioptriju:

“Pregled za lasersku korekciju vida obavio sam kod dr. Nevena Miličića koji mi je tijekom detaljnog pregleda potvrdio da sam odličan kandidat za ovaj zahvat, ali ono najbitnije, opovrgnuo je moje strahove i nedoumice o ovoj operaciji. Stvarno sam bio ugodno iznenađen velikom dozom razumijevanja s njegove strane što je rezultiralo mojom čvrstom odlukom da je SMILE metoda idealan izbor za mene, moju karijeru i način života”.

Josip Brekalo, Poliklinika Vukas, korekcija dioptrije

Minimalno invazivan zahvat koji garantira maksimalnu brzinu opravka

Osim što je nova ReLEX SMILE metoda predvodnik modernije i sofisticiranije tehnologije što se odražava na jednostavnosti samog zahvata, od svojih prethodnika razlikuje se i po brzini oporavka pacijenta. Nakon zahvata, pacijent može ići kući i nije potrebno stavljati zaštitni flaster preko oka, boraviti u zatamnjenom prostoru i nositi sunčane naočale. Na kontrolu pacijent dolazi dan nakon zahvata kada se može vratiti gotovo svim svojim dnevnim obvezama. Vid se popravlja već dan ili dva nakon operacije, a nakon sedam dana potpuno je stabilan.

Zbog rekordno brzog oporavka, SMILE metoda posebno je pogodna za sve one koji imaju veoma aktivan stil života ili profesije koje zahtijevaju brzi oporavak i tjelesnu spremnost, poput sportaša, pilota, vojnika i drugih.

Što kaže Josip Brekalo?

Svoje iskustvo laserske korekcije vida opisao nam je i profesionalni nogometaš Josip Brekalo:

Iznenadio sam se koliko je zahvat prošao brzo i puno ugodnije nego što sam očekivao! S potvrdom mogu reći da nisam osjetio nikakvu bol, osjeti se blagi dodir na očima, ali stvarno zanemarivo. Također, tijekom cijelog zahvata, dr. Miličić me usmeno vodio kroz svaki korak operacije što mi je pružilo potpuni osjećaj sigurnosti jer sam u svakom trenutku znao što se dešava.

Sve što mi je rečeno na temu oporavka na pregledu – točno tako je i bilo! Odmah nakon zahvata vid je malo mutan, kao da gledate kroz vodu, ali bez osjećaja boli ili nelagode. Već iduće jutro mi je bila zakazana prva kontrola nakon zahvata na koju sam se dovezao autom bez ikakvih problema! Tri dana nakon operacije moj vid je bio savršen, kao da nisam bio na zahvatu – prezadovoljan sam! Moje najiskrenije preporuke idu svim mojim kolegama sportašima za SMILE metodu korekcije dioptrije, Polikliniku Vukas i cijeli stručni tim koji je bio na najvišoj razini.

Josip Brekalo, Poliklinika Vukas, korekcija dioptrije
M. Sc. Damjan Žunić (Ravnatelj Poliklinike Vukas), dr. Neven Miličić i Josip Brekalo

Napokon progledajte i nasmijte se očima uz revolucionarnu SMILE metodu

Osjećaj slobode kojeg dobijete kada više ne ovisite o naočalama ni lećama je neprocjenjiv. Nema više nervoznih traženja naočala koje ste slučajno negdje ostavili, zamagljenih stakala pri ulasku u zagrijane prostore, niti skidanja naočala pri sportskim aktivnostima u kojima sudjelujete sa zamagljenim vidom. Nema više stavljanja leća u oko svako jutro i vađenja iz oka navečer, niti dugih čekanja dok vas konačno nazovu iz optike da su vaše leće napokon stigle.

Uz malu pomoć nove ReLEX SMILE metode i sigurne ruke iskusnih kirurga Poliklinike Vukas, možete bezbrižno uživati u svim aktivnostima i potpuno vjerovati svojim očima. I nimalo manje važno, ne kaže se uzalud kako osmijeh nije potpun ako se ne smijete i očima. Zato, napokon progledajte bez pomagala, bezbrižno uživajte u svim aktivnostima i nasmijte se očima!

Josip Brekalo, Poliklinika Vukas, korekcija dioptrije

Foto: PR

Učitati još
Zatvori