Journal Man: Tattoo trendovi koji će obilježiti 2019.

Journal Man: Tattoo trendovi koji
će obilježiti 2019.

Uz bradu, tetovaže su neizbježne u stilu muškaraca posljednjih pola desetljeća. Tetovaže su s vremenom postale sve više mainstream dodatak i neizostavni ukras kada je u pitanju stiliziranost modernog muškarca. Simboli i crteži na tijelu više nisu rezervirani samo za pojedine kulture ili subkulture već su postali globalni trend kojemu je teško odoljeti.

Još od trenutka kada je David Beckham tetovirao ime sina Brooklyna na njegovom donjem dijelu leđa, tetovaže su se pretvorile u mainstream. Danas je nemoguće pronaći nogometaša, pjevača ili bilo koju drugu osobu koja se bavi javnim životom bez oslikanog tijela. I taj su trend, stoga, prigrlili i brojni pojedinci i uveli ga u svoju svakodnevicu i sastavni dio stila.

Sada je sasvim jasno, tetovaže su u trendu i tom se trendu ne nazire kraj.

Procjenjuje se da petina muškaraca ima tetovažu. Među osobama mlađim od 30 godina ta se brojka povećava na jednu trećinu. No, samo zato što društvo u ovom trenutku to odobrava, to ne znači da će tako biti i za dva desetljeća. Jednom kada pogrešno izaberete, morate živjeti s tim zauvijek. Stoga je bolje izabrati mudro i zauvijek uživati ​​u tinti na svojoj koži. Bez žaljenja.

Tattoo tehnika je sve savršenija, ponuda i stilovi sve raznovrsniji, stoga smo pronašli nekoliko najtrendi načina tetoviranja koja možete uklopiti u svoj stil i osigurati si tetovažu u koju ćete se potpuno zaljubiti.

Stick and Poke

Riječ je o tehnici tetoviranja koja svoje korijene vuče u daleku prošlost i povezana je s primitivnim načinima oslikavanja tijela. U kožu se laganim točkanjem igle umočene u tintu kreira motiv koji želite. S obzirom da nije potrebna posebna oprema za ovakav način tetoviranja, rasprostranila se po cijelom svijetu i bila je predmet eksperimentiranja posebno kod mlađih i manje imućnih ljubitelja tetovaže. Baš zbog tolike raširenosti ove metode i brojnih nepravilnosti u nanošenju boje, prljavog pribora i neprofesionalnosti, ova je metoda dospjela na loš glas. No, danas je stick and poke metoda dio ponude u specijaliziranim tattoo salonima i primjenjuju je profesionalci. Pribor koji koriste je sterilan i prilagođen visokim standardima higijene, stoga se, pogotovo tijekom protekle dvije godine ponovno vratila popularnost ove metode. Ljubitelji ručno nanošenja tinte bez pištolja za tetoviranje ovu metodu nazivaju metodom broj jedan u svijetu tetoviranja.

Japansko tetoviranje

Iako ćemo u posljednje vrijeme najčešće čuti za japansko tetotvirnje obrva, ovdje je riječ o ipak drugačijem pristupu tetovažama. Riječ je o japanskoj tehnici koja se prvi put pojavljuje prije 10 000 godina u Japanu, a svoju je najveću slavu i ekspanziju doživjela u 18. stoljeću. Metoda je to koja se također izvodi rukama. Pribor se sastoji od igala pričvršćenih na bambusov štap. Umjetnici koji koriste ovu metode nazivaju se Tabori artistima koji kožu oslikavaju kapilarnim otvaranjem kože.

Tradicionalno tetoviranje

Zapadnom je svijetu trebalo malo dulje kako bi usvojili tetoviranje. Međutim, kada su se mornari vraćali u matične zemlje s oslikanom kožom, zapadnjacima su približili tetoviranje. Stil mrlje na moru je ono što sada nazivamo “tradicionalnim”. Vrlo je popularan, izgleda sjajno i njegov klasični dizajn znači da će tako ostati duže na koži. Zapravo cijeli život.

Dotwork

U oštroj suprotnosti s jednostavnim dizajnom i debelim linijama tetovaža u tradicionalnom stilu, pojedinačna igla/dot-work odnosi se na umjetnike koji stvaraju vrlo detaljne, zamršene dijelove, koristeći posebne tehnike. Karakteristike koje se definiraju su fine linije olovke i sjenila nalik kistu. To stvara dubinu i rezultate u vrlo delikatnom stilu tetoviranja.

Dotwork je stil kojemu stalno raste popularnost i sada je ugledni medij među umjetnicima. Ako tražite stil za svoju prvu tetovažu, ovo bi mogao biti dobar izbor za početak.

@chara_tattooer

Blackwork

Blackwork je upravo ono što zvuči – tetoviranje gdje su veliki dijelovi rada ispunjeni crnom tintom, stvarajući hrabar izgled gdje prazan prostor radi jednako puno kao i tinta u smislu gotovog izgleda.

Ovaj stil stvara tetovaže koje su doista kontrastne i super jednostavne. Može mu nedostajati malo deliktnosti i zamršenosti koje karakteriziraju druge stilove, ali mnoge ljude privlači upečatljiv crno-bijeli izgled ovakvih tetovaža.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori