Journal Man: Napravite frizuru kao s plaže za svega nekoliko minuta

Journal Man: Napravite frizuru kao s
plaže za svega nekoliko minuta

Prije svega, trebali biste znati da slani sprej za kosu nije obična morska voda kojom vas grooming i beauty brendovi pokušavaju zavarati. Međutim, korištenjem slanih sprejeva postići ćete jednaki efekt kao da ste upravo izašli iz mora i pustili kosu da se osuši na vrelom suncu i laganom ljetnom povjetarcu. Drugim riječima, slani sprejevi oponašaju učinak koji morska voda ima na vašu kosu, a to postižu kombinacijom prirodnih ulja, ekstrakta i soli.

Osim što će vašoj kosi dati teksturu i učiniti ju valovitom, slani sprejevi će joj dati i volumen. Naime, slani sprejevi funkcioniraju na sličan način kao i suhi šamponi – sol iz spreja upija višak ulja s vašeg tjemena i kose što daje kosi čvrstoću te ju čini gušćom. Zahvaljujući morskoj soli, slani sprejevi su odlični za oblikovanje ležerne, pomalo neuredne frizure, a izvrsni su i zbog mat finiša koji kosi daje prirodan izgled.

Kako koristiti slani sprej?

Ovaj proizvod ne biste trebali koristiti na tek opranoj kosi jer on tada neće djelovati zbog manjka prirodnih ulja na kosi. Slani sprej možete koristiti na mokroj ili suhoj kosi. Za brzi efekt, nanesite ga na suhu kosu te ju osušite fenom korištenjem hladnog zraka. Za dugotrajniju frizuru, mokru kosu prvo osušite ručnikom, zatim nanesite sprej te ju potom osušite fenom. Ako želite frizuru koja vas podsjeća na ljeto, sunce i plaže, ali trenutno ne možete otići na more, u nastavku pogledajte 4 odlična slana spreja koja će vašoj kosi dati morske kovrče, volumen i teksturu.

Murdock London Sea Salt Spray

Murdock Sea Salt Spray za brojne je brijače prvi korak pri oblikovanju frizure. Obogaćen morskom soli i s mat efektom, ovaj će sprej vašoj kosi dati punoću i teksturu. Ulja limuna, naranče i mandarine garantiraju svježinu kose tijekom cijelog dana.

Murdock London Sea Salt Spray slani sprej za kosu
Murdock London Sea Salt Spray

Sachajuan Ocean Mist Texturizing Spray

Ovaj proizvod je kombinacija laka za kosu i slanog spreja što mu omogućava da kosi doda teksturu te ju učvrsti. Ocean Mist Texturizing Spray pogodan je za korištenje na svim tipovima kose, ali će najviše odgovarati onima s tanjom kosom.

Sachajuan Ocean Mist Texturizing Spray slani sprej za kosu
Sachajuan Ocean Mist Texturizing Spray

Blind Barber 40 Proof Sea Salt Spray

Formuliran s morskom soli i hmeljem, ovaj proteinima bogat slani sprej nahranit će vašu kosu te ju učiniti zdravom i izdržljivom. Za najbolje rezultate, sprej ravnomjerno rasporedite po vlažnoj kosi počevši od korijena.

Blind Barber 40 Proof Sea Salt Spray slani sprej za kosu
Blind Barber 40 Proof Sea Salt Spray

Bleach London Swamp Spritz

Swamp Spritz savršen je za poboljšavanje prirodne teksture i volumena kose, a zbog svoje lagane teksture neće vam kosu učiniti teškom. Ovaj sprej je cruelty-free te ga mogu koristiti i vegani.

Bleach London Swamp Spritz slani sprej za kosu
Bleach London Swamp Spritz

Foto: Instagram, Cult Beauty, Murdock London, Mr. Porter

Učitati još
Zatvori