Journal Man: Suhi šamponi su idealna zamjena za svakodnevno pranje kose

Journal Man: Suhi šamponi su idealna
zamjena za svakodnevno pranje kose

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 
 

 

A post shared by Mergim Shabani (@jimy_09) on

Baš kao i one na licu, i pore na vašem tjemenu luče sebum, a kada se sebum spusti iz folikule niz vlasi, kosa dobije karakterističan neprivlačan sjaj. Obični šamponi za pranje kose uz sebum uklanjaju i prirodna ulja koja štite tjeme. Upravo su zbog toga suhi šamponi idealni kao zamjena za pranje kose. Oni, naime, upijaju višak sebuma s kose, ali ne odstranjuju ulja s tjemena.

Suhi šamponi su odlično rješenje za muškarce s ravnom i blago valovitom kosom koja je normalne debljine. Nanošenje suhog šampona uklonit će sebum i tako vratiti vašoj kosi volumen. Zbog toga ovi šamponi nisu primjereni za muškarce s gustom i kovrčavom kosom jer će im dodatni volumen potencijalno stvoriti još više problema kod oblikovanja frizure.

Suhi šamponi su odlični za brzinske jutarnje frizure

Suhe šampone možete koristiti i kada se probudite da biste svojoj kosi dali malo živosti kako ne bi izgledala spljošteno nakon dugog ležanja, ali i prije večernjeg izlaska kada vam kosa još nije spreman za klasično pranje, ali nije ni dovoljno čista da izdrži do jutra.

Da biste nanijeli suhi šampon, pronađite prirodni razdjeljak kose i nanesite šampon duž njega. Prilikom nanošenja suhi šampon držite nekoliko centimetara od tjemena kako ga ne biste previše nanijeli na jedno mjesto te kako vam se ne bi nekontrolirano raspršio po cijeloj kosi. Nakon nanošenja masirajući ga ravnomjerno ga rasporedite po vlasištu. Suhi šamponi ponekad ostavljaju bijeli trag, ali on bi trebao nestati ako ga pravilno raspodijelite i ako ga niste previše stavili. U nastavku smo izdvojili nekoliko suhih šampona pomoću kojih ćete svojoj kosi dati volumen i dulje ju održati svježom.

Proizvodi

Living Proof Perfect Hair Day suhi šamponi
Living Proof Perfect Hair Day
R+Co Spiritualized suhi šamponi
R+Co Spiritualized
Innersense Refresh suhi šamponi
Innersense Refresh
Briogeo Scalp Revival Charcoal + Biotin suhi šampon
Briogeo Scalp Revival Charcoal + Biotin
Ouai Super suhi šamponi
Ouai Super
Philip Kingsley One More Day suhi šamponi
Philip Kingsley One More Day

Foto: Instagram, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori