Journal Man: Princ Charles je udružio snage s Yoox Net-A-Porterom i kreirao kolekciju koja spaja tradicionalno i moderno

Od svih britanskih kraljevskih članova, neprežaljena kraljica stila i vječna modna inspiracija svakako je bila princeza Diana. Njezin je muž, princ Charles, proglašen najbolje odjevenim muškarcem na svijetu. Mnogi neprestano hvale njegov besprijekoran izbor uzoraka, boja i najkvalitetnijih materijala. Posebno nas raduje vijest o predstavljanju prinčeve prve ikad modne kolekcije.

Kraljevska dobrotvorna organizacija The Prince’s Foundation udružila se s Yoox Net-a-Porterom na novom modnom projektu, pod nazivom The Modern Artisan. Projekt je capsule kolekcija za žene i muškarce, koji će u svom stilu spojiti tradiciju i moderni izričaj i to sve na održiv način. Kapsula garderoba, način je odijevanja u kojem je količina odjeće i modnih dodataka ograničena, a funkcionalnost i kvaliteta stavljene su ispred raznolikosti i kvantitete.

Cilj suradnje je ojačati tradicionalne vještine u proizvodnji odjeće u Velikoj Britaniji i Italiji te pomoći u opremanju nove generacije kvalificiranih muškaraca i žena, koji će spojiti tradicionalni zanat s digitalnom kreativnošću.

The Modern Artisan kolekcija

Cijela je kolekcija dizajnirana u Italiji. Osmislili su je studenti dizajna uglednog Politecnico di Milano, dok je šestero diplomanata iz Velike Britanije radilo na stvarnoj proizvodnji odjeće. Ključno je bilo razumjeti odakle dolaze prirodni materijali i kako se mogu koristiti na uzbudljive i inovativne načine.

Muška kolekcija kombinacija je starinskog štiha s dozom modernog te se sastoji od osam jedinstvenih komada – savršene bijele i plave pamučne košulje, džempera od kašmira, sive bomber jakne, dva para hlača, kaputa i narančastog kardigana.

Budući da se radi o vrhunskoj kvaliteti, zanatskom radu i prinčevom pečatu, visoke su cijene komada te možemo zaključiti da je kolekcija usmjerena na imućnije potrošače.

Ova bezvremenska muška kolekcija u prodaji je od 12. studenog na stranicama Yoox i Mr. Porter, dok je ženska kolekcija dostupna na stranicama Net-A-Porter i The Outnet. Princ Charles cijeli je svoj život posvećen zakladi te će cjelokupna zarada od odjevnih predmeta biti uložena u programe obrazovanja mladih ljudi u području tekstila kroz The Prince’s Foundation.

Tekst: Krešimir Pavličić

Foto: Yoox Net-a-porter

12